Որոշ սննդամթերքներ կարող են բացասաբար ազդել աղիքների առողջության վրա՝ խաթարելով միկրոֆլորան, առաջացնելով բորբոքում և մարսողական խնդիրներ: Ահա հիմնականները՝
Ճարպոտ և տապակած սննդամթերքներ
Դժվարամարս են և կարող են առաջացնել փքվածություն, այրոց և աղիքային շարժունակության դանդաղում:
Շաքար պարունակող սննդամթերքներ
Շաքարի ավելցուկը նպաստում է վնասակար մանրէների և սնկերի, ինչպիսիք են Candida-ն, աճին՝ խաթարելով միկրոֆլորայի հավասարակշռությունը:
Վերամշակված սննդամթերք և արագ սնունդ
Պարունակում են արհեստական հավելումներ, գունանյութեր, կոնսերվանտներ և տրանս ճարպեր, որոնք գրգռում են աղիքային լորձաթաղանթը:
Կարմիր և վերամշակված միս
Կարող են նպաստել բորբոքմանը և մեծացնել աղիքային հիվանդությունների ռիսկը, եթե հաճախակի օգտագործվեն:
Գազավորված ըմպելիքներ
Առաջացնում են գազերի ավելցուկ և կարող են խաթարել ստամոքսի և աղիքների թթվահիմնային հավասարակշռությունը:
Այս սննդամթերքները պետք է սահմանափակվեն՝ մարսողական առողջությունը և ընդհանուր բարեկեցությունը պահպանելու համար: