Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Որ մթերքները չպետք է չարաշահել․ սրանք կարող են վնասել կենսական օրգանները

Blog Image

Կան սննդամթերքներ, որոնք չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող են վնասակար ազդեցություն ունենալ կենսական օրգանների վրա: Կարևոր է հասկանալ. խոսքը դրանց լիակատար վերացման մասին չէ, այլ չափից շատ ուտելու մասին:

1. Շաքար և քաղցրավենիք
Շաքարի չափից շատ օգտագործումը ծանրաբեռնում է ենթաստամոքսային գեղձը, մեծացնում է շաքարախտի առաջացման ռիսկը և խաթարում լյարդի գործառույթը: Քաղցրավենիքի չափից շատ օգտագործումը նպաստում է լյարդի ճարպային հիվանդությանը և անոթային վնասմանը, որն անմիջականորեն ազդում է սրտի վրա:

2. Աղի սնունդ
Աղի չափից շատ օգտագործումը առաջացնում է հեղուկի կուտակում, բարձրացնում է արյան ճնշումը և աստիճանաբար վնասում է երիկամները: Ավելին, այն վնասում է արյան անոթները և սիրտը, ինչը կարող է հանգեցնել հիպերտոնիայի և կաթվածի:

3. Ճարպոտ միս և երշիկեղեն
Այս սննդամթերքները պարունակում են մեծ քանակությամբ հագեցած և տրանս ճարպեր և ծանրաբեռնում են լյարդը և սիրտը: Դրանք աստիճանաբար բարձրացնում են «վատ» խոլեստերինի մակարդակը՝ մեծացնելով աթերոսկլերոզի առաջացման ռիսկը:

4. Ալկոհոլ
Նույնիսկ փոքր, բայց կանոնավոր չափաբաժինները վնասում են լյարդը, երիկամները և նյարդային համակարգը: Ալկոհոլի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել լյարդի ցիռոզի և ուղեղի ու սրտի լուրջ խնդիրների:

5. Գազավորված ըմպելիքներ
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար, թթուներ և արհեստական ​​հավելումներ: Սա քայքայում է ատամի էմալը, գրգռում ստամոքսը և ծանրաբեռնում ենթաստամոքսային գեղձը։

6. Արագ սնունդ
Աղի, ճարպի և արագ ածխաջրերի համադրությունը ծանրաբեռնում է մարսողական համակարգը և լյարդը, և եթե դրանք պարբերաբար օգտագործվեն, կարող են հանգեցնել ճարպակալման և շաքարախտի։

Առողջ սրտի, լյարդի, երիկամների և ուղեղի գրավականը ձեր սննդակարգի հավասարակշռությունն ու բազմազանությունն է:

Send