Նռան հյութալի կորիզները պարունակում են վիտամինների և հանքանյութերի գանձարան: Նուռի կանոնավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն ունի մարմնի բազմաթիվ համակարգերի, մասնավորապես՝ արյան և արյան անոթների վրա:
1. Բարելավում է արյան ձևավորումը
Նուռը հարուստ է երկաթով, որը անհրաժեշտ է հեմոգլոբինի նորմալ մակարդակի համար: Կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն օգնում է նվազեցնել անեմիայի ռիսկը, բարձրացնել դիմացկունությունը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը:
2. Ամրացնում է արյան անոթները
Նուռում պարունակվող հակաօքսիդանտներն ու վիտամին C-ն ամրացնում են արյան անոթների պատերը և դրանք դարձնում ավելի առաձգական: Սա նվազեցնում է արյան մակարդուկների առաջացման հավանականությունը և բարելավում է արյան շրջանառությունը:
3. Նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը
Նռան հյութը և կորիզները օգնում են մաքրել արյունը «վատ» խոլեստերինից, ինչը բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի վրա և նվազեցնում է աթերոսկլերոզի ռիսկը:
4. Պաշտպանում է բորբոքումից
Նուռի մեջ պարունակվող օգտակար նյութերն ունեն հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք նաև ազդում են արյան որակի և ընդհանուր առողջության վրա:
Կարևոր է հիշել. նուռը թթու միրգ է, ուստի ավելի լավ է չչարաշահել: Չափից շատ օգտագործումը կարող է գրգռել ստամոքսը և ատամի էմալը: Իդեալական է այն շաբաթը մի քանի անգամ ուտել՝ վայելելով դրա համը և օգտվելով դրա ամրացնող հատկություններից։
