«Առողջ սնունդ» ասելով հաճախ հասկանում են դիետաներ, որոնք ավելի շատ վնաս են պատճառում, քան օգուտ, ասել է բժիշկ, վիրաբույժ, օրթոպեդ և վնասվածքաբան Պավել Սեմիչենկովը։
«Միևնույն ժամանակ, առողջ սննդի քողի տակ հաճախ վաճառվում են անհեթեթ դիետաներ, որոնք ավելի շատ վնաս են պատճառում, քան օգուտ», - ասել է փորձագետը «Գազետա»-ին տված հարցազրույցում։
Ըստ նրա՝ կա միջին ճանապարհ, որը խորհուրդ է տալիս չգնալ ծայրահեղությունների, այլ հետևել ոսկե միջինին։ Նա նաև նշել է, որ որևէ դիետայի հետևելու որոշում կայացնելուց առաջ անհրաժեշտ է խորհրդակցել բժշկի հետ։
Սեմիչենկովը հավելել է, որ ճիշտ սնունդը պահանջում է կալորիաների, սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի, ինչպես նաև անհրաժեշտ վիտամինների և հանքանյութերի հավասարակշռված դիետա։ Կարևոր է նաև պահպանել հեղուկի օպտիմալ ընդունումը։
«Կարևոր է նաև լսել մարմնին, ժամանակին ճանաչել նախազգուշացնող նշանները, զբաղվել հավասարակշռված, համակարգված ֆիզիկական գործունեությամբ և պահպանել աշխատանքի և հանգստի պատշաճ գրաֆիկ»,- եզրափակել է բժիշկը։