Ելենա Կալնայան՝ «Հացահատիկի որակի գնահատման կենտրոն» դաշնային պետական բյուջետային հաստատության մասնագետը, բացատրել է, թե ինչու է մարդկանց անհրաժեշտ կտավատի յուղը: Նրա խոսքով՝ այն պարունակում է հիշողությունը ամրապնդելու և այլնի համար անհրաժեշտ բոլոր նյութերը: Life-ը մեջբերում է փորձագետի կարծիքը:
Կտավատի յուղը պարունակում է օմեգա-3, օմեգա-6 և օմեգա-9 ճարպաթթուներ, E վիտամին, որը հանդես է գալիս որպես հակաօքսիդանտ, և ֆլավոնոիդներ: Այս բոլոր միկրոտարրերը ամրապնդում են հիշողությունը և բարելավում մտավոր գործունեությունը:
Բացի այդ, կտավատի յուղը կարևոր է սրտանոթային համակարգի պաշտպանության, մաշկի առողջության և քրոնիկ հիվանդությունների, սրտի կաթվածների և ինսուլտների ռիսկը նվազեցնելու համար: Յուղի մեջ հարուստ ճարպաթթուները ձևավորում են անձեռնմխելիությունը և կարգավորում արյան մակարդումը:
Մասնագետը նշեց, որ կտավատի յուղը հարմար չէ տապակելու համար, քանի որ այն անմիջապես այրվում է: Այն պետք է պահել մութ տարայի մեջ և զով տեղում: Այն նաև չի կարելի օգտագործել դատարկ ստամոքսին. բժիշկների կարծիքով՝ յուղը «ծանրաբեռնում է» ենթաստամոքսային գեղձը. լավագույն տարբերակը կլինի բաղադրիչը ավելացնել պատրաստի սննդին: Գաստրոէնտերոլոգ Ելենա Մորոշկինան նախկինում խոսել է կտավատի յուղ ընդունելու այլ կանոնների մասին. դրանց մասին կարող եք կարդալ մեր նյութում: