Ալերգոլոգ և իմունոլոգ Նատալյա Պոպովան ասել է, որ խանութից գնված պաղպաղակը կարող է լուրջ հիվանդություններ առաջացնել:
Նա NEWS.ru-ին տված հարցազրույցում քննարկել է այս ապրանքի վտանգները։
Ըստ բժշկի՝ խանութից գնված պաղպաղակը հաճախ պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, արհեստական համեմունքներ, կայունացուցիչներ և կոնսերվանտներ։ «Այս հավելումները կարող են առաջացնել ալերգիկ ռեակցիաներ, մարսողական խնդիրներ և նպաստել ատամների փչացման զարգացմանը։ Շաքարի բարձր պարունակությունը նաև հանգեցնում է արյան մեջ գլյուկոզի մակարդակի արագ բարձրացման, ինչը կարող է հանգեցնել 2-րդ տիպի շաքարախտի և ճարպակալման», - բացատրել է նա։
Պոպովան տնական պաղպաղակն անվանել է խանութից գնված պաղպաղակի առողջարար այլընտրանք։ Ալերգոլոգը խորհուրդ է տվել այն պատրաստել թարմ հատապտուղներից, բնական յոգուրտից ու մեղրից։
Ալերգոլոգը հորդորել է խուսափել մեծ քանակությամբ շաքարից ու արհեստական հավելումներից։
