Խանութների դարակներում հաճախ կարելի է գտնել չհասած բանաններ, քանի որ այս մրգերը հեշտությամբ են հասունանում տանը։
Այնուամենայնիվ, դուք պետք չէ սպասեք, մինչև բանանի կեղևը դեղնի. կարող եք այն ուտել չհասած վիճակում, ասել է բժիշկ Մարգարիտա Պրովոտորովան բժիշկ Պետերի հետ հարցազրույցում։
Մասնագետի խոսքով՝ կանաչ բանանն ավելի առողջարար է, քան հասունները։ Չհասած բանանն ավելի շատ դժվարամարս օսլա և պեկտին է պարունակում, ինչպես նաև մանրաթել, և ավելի քիչ շաքար։
Մասնագետի կարծիքով՝ կանաչ բանանը պրեբիոտիկի տեսակ է, որը կարգավորում է օգտակար աղիքային միկրոֆլորան։ Այս մրգերը ձեզ ավելի երկար են հագեցնում։
Մեկ բանանը պարունակում է մոտ 3 գրամ մանրաթել։ Ահա թե ինչու այս մրգերը հաճախ խորհուրդ են տրվում որպես խորտիկ։ Հիմնականը չափավորությունն է։
Եթե դուք հետևում եք ձեր կազմվածքին և ցանկանում եք քաղցր մրգերը հանել ձեր սննդակարգից, կանաչ բանանը կատարյալ ընտրություն է։
Բանանն ունի ևս մեկ, ոչ այնքան ակնհայտ առավելություն. այն կարելի է տրորել և օգտագործել ձվի փոխարեն թխվածքաբլիթների մեջ։
