Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Բժիշկը խորհուրդ է տվել օրական մեկ չհասած բանան ուտել. ահա դրա օգտակար հատկությունները

Blog Image

Խանութների դարակներում հաճախ կարելի է գտնել չհասած բանաններ, քանի որ այս մրգերը հեշտությամբ են հասունանում տանը։

Այնուամենայնիվ, դուք պետք չէ սպասեք, մինչև բանանի կեղևը դեղնի. կարող եք այն ուտել չհասած վիճակում, ասել է բժիշկ Մարգարիտա Պրովոտորովան բժիշկ Պետերի հետ հարցազրույցում։

Մասնագետի խոսքով՝ կանաչ բանանն ավելի առողջարար է, քան հասունները։ Չհասած բանանն ավելի շատ դժվարամարս օսլա և պեկտին է պարունակում, ինչպես նաև մանրաթել, և ավելի քիչ շաքար։

Մասնագետի կարծիքով՝ կանաչ բանանը պրեբիոտիկի տեսակ է, որը կարգավորում է օգտակար աղիքային միկրոֆլորան։ Այս մրգերը ձեզ ավելի երկար են հագեցնում։

Մեկ բանանը պարունակում է մոտ 3 գրամ մանրաթել։ Ահա թե ինչու այս մրգերը հաճախ խորհուրդ են տրվում որպես խորտիկ։ Հիմնականը չափավորությունն է։

Եթե դուք հետևում եք ձեր կազմվածքին և ցանկանում եք քաղցր մրգերը հանել ձեր սննդակարգից, կանաչ բանանը կատարյալ ընտրություն է։

Բանանն ունի ևս մեկ, ոչ այնքան ակնհայտ առավելություն. այն կարելի է տրորել և օգտագործել ձվի փոխարեն թխվածքաբլիթների մեջ։

Send