Ելակը կարող է վտանգավոր լինել առողջության համար, զգուշացրել է հանրային առողջապահության փորձագետ դոկտոր Դեյվիդ Սեսպեդեսը: Նա Mirror-ի հետ զրուցել է այս հատապտղի հատուկ վտանգների մասին:
Մասնագետի խոսքով՝ ելակը կուտակում է ավելի շատ թունաքիմիկատներ, քան ցանկացած այլ միրգ, սակայն մարդկանց մեծ մասը կարծում է, որ պարզապես ջրով լվանալը բավարար է: «Ամենատարածված սխալը այն է, որ այն հինգ վայրկյանով թողնեք ծորակի տակ, ապա թաց պահեք սառնարանում: Սա չի հեռացնի մնացորդը, և, ավելին, այն շատ ավելի արագ կփչանա», - զգուշացրել է Սեսպեդեսը:
Ելակի մեջ թունաքիմիկատների քանակը նվազեցնելու համար նա խորհուրդ է տվել լվանալուց հետո այն 10 րոպե թրջել աղով կամ 3% քացախով ջրի մեջ: Այնուհետև պետք է չորացնել ելակը և պահել լավ օդափոխվող տարայի մեջ:
