Սննդաբան Մարինա Սորոկինան բացատրել է, թե ինչու է լոբին անփոխարինելի մեր սննդակարգում։
Բուսական սպիտակուցի աղբյուր են լոբազգիները։ Կենդանական սպիտակուցը կարելի է փոխարինել այլընտրանքային մթերքներով, իսկ լոբիով կարելի է պատրաստել կոտլետներ և այլ մսային ուտեստներ։
Սննդաբանի խոսքով՝ լոբին ոչ մի կերպ չի զիջում հավի և տավարի մսին։ Շաբաթական առնվազն երեք անգամ բանջարեղենային ապուր, ֆալաֆել կամ այս արժեքավոր բաղադրիչը պարունակող ցանկացած այլ ուտեստ ուտելը բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը, նպաստում մկանների աճին և վերականգնմանը, ինչպես նաև գրեթե կրկնակի անգամ մեծացնում է էներգիայի մակարդակը, քան սովորաբար։
Լոբին նաև հարուստ է մանրաթելով, որը բարելավում է մարսողությունը և թեթևացնում ստամոքսի ծանրությունը։
Բժիշկը նաև նշել է, որ լոբուց պատրաստված ուտեստները, մասնավորապես կանաչ լոբին, շատ օգտակար են սրտի և անոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար։ Սա բացատրվում է բավականին պարզ. սպիտակուցից և մանրաթելից բացի, լոբին պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին K, որը ամրացնում է արյան անոթների և սրտի մկանների պատերը, ինչպես նաև ֆոլաթթու և կալիում։ Բժիշկները սովորաբար այս միկրոէլեմենտների անբավարարություն ունեցող հիվանդների մոտ ախտորոշում են ինսուլտի և սրտի կաթվածի բարձր ռիսկ։
«Դրանց [միկրոէլեմենտների] շնորհիվ արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և զարկերակային ճնշումը միշտ նորմալ կլինեն», - «Կուբանսկիե Նովոստի»-ին ասել է փորձագետը։
