Ամենատարածված սոուսներն են մայոնեզը, կետչուպը, մանանեխը և խնկունին։ Ո՞րն է ամենաառողջարարը։ «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման մասնագետները տվել են իրենց պատասխանը։
Մասնագետների կարծիքով, խնկունին և խնկունի արտադրանքը երկարացնում են կյանքը։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ բույսը հարուստ է նյութերով, որոնք օգնում են իմունային համակարգին պայքարել տարբեր մանրէների դեմ։ Այլ կերպ ասած, այն բնական հակաբիոտիկ է, որը կանխում է վնասակար մանրէների աճը և վերարտադրությունը։
Խնկունին նաև հարուստ է ֆլավոնոիդներով։ Սրանք օգնում են հոդերի բորբոքման հետ կապված տարբեր հիվանդությունների դեպքում։ Այն դեղորայքի փոխարինող չէ, բայց կարող է թեթևացնել բորբոքման մի մասը, հատկապես այն դեպքերում, երբ հոդերը զգայուն են եղանակային փոփոխությունների նկատմամբ։ Կարելի է նաև օգտագործել խնկունի կոմպրեսներ։
Խնկունին պարունակում է եթերային յուղեր և սիներգին՝ մի նյութ, որը աջակցում է սրտանոթային համակարգին և օգնում է կանխել սրտի կաթվածներն ու ինսուլտները։
Իհարկե, ամենահամեղ և առողջ խնկունին տնականն է։ Խանութից գնված խնկունին նույնպես լավ է։ Պարզապես ուշադրություն դարձրեք պիտակին։ Ձիուկը պետք է լինի առաջին բաղադրիչը ցանկում, իսկ շաքարը՝ վերջինը։
