Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Ի՞նչ կլինի, եթե հաճախակի պիցցա ուտեք

Blog Image

Պիցցան աշխարհի ամենատարածված և սիրված ուտեստներից մեկն է: Դրա բուրավետ համը, լցոնումների բազմազանությունը և քաղցը արագ հագեցնելու ունակությունը այն դարձնում են իսկական սիրված: Այնուամենայնիվ, այս ուտեստի նկատմամբ չափազանց կիրքը կարող է բացասաբար անդրադառնալ ձեր առողջության վրա: Եկեք պարզենք, թե ինչ է պատահում, եթե չափազանց հաճախ եք պիցցա ուտում:

Ավելորդ կալորիաներ
Պիցցայի տեսակների մեծ մասը բարձր կալորիականություն ունի խմորի, պանրի և ճարպային սոուսների պատճառով: Եթե այն պարբերաբար ուտում եք, հեշտ է գերազանցել օրական կալորիաների ընդունումը, ինչը ժամանակի ընթացքում հանգեցնում է ավելորդ քաշի:

Ավելորդ աղ և ճարպ
Պիցցայի մեջ հաճախ օգտագործվող պանիրը, երշիկեղենը և սոուսները պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ և հագեցած ճարպեր: Սա կարող է մեծացնել սրտի վրա բեռը, առաջացնել այտուց և մեծացնել հիպերտոնիայի ռիսկը:

Սննդանյութերի անբավարարություն
Չնայած պիցցան կարող է պարունակել բանջարեղեն, ընդհանուր առմամբ այն չի բավարարում օրգանիզմի վիտամինների և մանրաթելերի կարիքները: Եթե չափազանց հաճախ օգտագործվի, պիցցան դուրս է մղում առողջարար սնունդը՝ թարմ բանջարեղեն, մրգեր, ամբողջական հացահատիկներ:

Ազդեցությունը ինքնազգացողության վրա
Պիցցայի հաճախակի չափից շատ օգտագործումը կարող է ծանրության զգացում, քնկոտություն և էներգիայի նվազում առաջացնել: Արագ ածխաջրերի բարձր մակարդակը հանգեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ տատանումների, ապա՝ հոգնածության զգացողության:

Երկարաժամկետ ռիսկեր
Պիցցայի կանոնավոր օգտագործման դեպքում մեծանում է ճարպակալման, անոթային խնդիրների, 2-րդ տիպի շաքարախտի և ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների ռիսկը:

Ի՞նչ անել
Պիցցան վնասակար չի լինի, եթե օգտագործվի չափավոր քանակությամբ՝ օրինակ՝ շաբաթը մեկ անգամ և բանջարեղենի, ոչ ճարպոտ մսի կամ ծովամթերքի հետ համատեղ: Արժե նաև նախապատվություն տալ բարակ խմորին և պակաս ճարպոտ պանիրներին:

Այսպիսով, պիցցան կարող է մնալ համեղ հաճույք, եթե այն չդարձնեք սննդակարգի հիմնական ուտեստ: Ամեն ինչ չափավորության և հավասարակշռության մասին է:

Send