Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս սննդամթերքները վտանգավոր են վահանաձև գեղձի համար

Blog Image

Վահանաձև գեղձը կարևոր դեր է խաղում օրգանիզմի նյութափոխանակության և հորմոնալ հավասարակշռության մեջ: Այնուամենայնիվ, որոշ սննդամթերքներ կարող են բացասաբար ազդել դրա գործունեության վրա, հատկապես, եթե դուք հակված եք վահանաձև գեղձի հիվանդությունների:

1. Սոյա և սոյայի արտադրանք
Սոյայի չափազանց օգտագործումը կարող է խաթարել յոդի կլանումը, ինչը թուլացնում է վահանաձև գեղձը:

2. Կաղամբ
Սպիտակ կաղամբը, բրոկկոլին, բրյուսելյան կաղամբը և ծաղկակաղամբը պարունակում են նյութեր, որոնք խանգարում են յոդի նորմալ կլանմանը, հատկապես հում վիճակում:

3. Արագ սնունդ և վերամշակված սնունդ
Ավելորդ ճարպը, աղը և կոնսերվանտները ծանրաբեռնում են օրգանիզմը և կարող են ուժեղացնել վահանաձև գեղձի բորբոքային գործընթացները:

4. Քաղցրավենիքի չափազանց մեծ քանակություն
Շաքարի բարձր պարունակությունը նպաստում է հորմոնալ անհավասարակշռությանը և էնդոկրին համակարգի գերբեռնվածությանը:

5. Ալկոհոլ
Ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործումը խոչընդոտում է վահանաձև գեղձի հորմոնների արտադրությունն ու խաթարում լյարդի գործունեությունը, որը մասնակցում է դրանց նյութափոխանակությանը:

 

Չափավորությունը և հավասարակշռված սննդակարգը վահանաձև գեղձի առողջությունը պահպանելու լավագույն միջոցն են:

Send