Մեկ բրազիլական ընկույզ ուտելը ապահովում է սելենի և B վիտամինի օրական պահանջը։
Սննդաբան Մարինա Մակիշան կոչ է արել մարդկանց օրական մեկ անգամ բրազիլական ընկույզ ուտել։ Ridus-ի հետ հարցազրույցում նա բացատրել է, որ այս ընդեղենն ունի իսկապես եզակի հատկություններ։
Մեկ բրազիլական ընկույզը պարունակում է սելենի օրական պահանջը։ Այս տարրը ապահովում է հակաօքսիդանտային պաշտպանություն, աջակցում է իմունային համակարգին և սրտանոթային համակարգի գործառույթին (մասնավորապես, այն ունի հակաթրոմբոտիկ ազդեցություն)։ Ավելին, բժիշկը բացատրել է, որ սելենը ճանաչվում է որպես քաղցկեղի դեմ պայքարի ամենահզոր բաղադրիչներից մեկը։
Մարինա Մակիշայի խոսքով՝ ավելի լավ է սելեն ստանալ՝ օրական մեկ բրազիլական ընկույզ (կամ 25-30 գրամ) ուտելով, քան անհայտ ծագման հավելումներ ընդունելով։ Ավելի շատը խորհուրդ չի տրվում, քանի որ բրազիլական ընկույզը շատ կալորիական է։ Սակայն սելենը բրազիլական ընկույզի միակ բաղադրիչը չէ։ Դրանք նաև հարուստ են կալիումով, մագնեզիումով և B վիտամիններով։
