Բուլղարական պղպեղը կարելի է իրավամբ անվանել «բանջարեղենի թագավոր», քանի որ այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, հակաօքսիդանտներ, կարոտինոիդներ և ֆլավոնոիդներ։
Շատ բժիշկներ խորհուրդ են տալիս այս բանջարեղենը որքան հնարավոր է հաճախ ուտել՝ շաքարախտի, սրտանոթային հիվանդությունների և նույնիսկ քաղցկեղի առաջացման ռիսկը զգալիորեն նվազեցնելու համար։
Բուլղարական պղպեղի հակաքաղցկեղային հատկությունները կապված են դրանցում պարա-կումարաթթվի պարունակության հետ։ Այն բարերար ազդեցություն ունի ստամոքսի վրա՝ նվազեցնելով քաղցկեղածին նիտրոզամինների առաջացումը, սննդաբան Եվգենիա Կոշելևան «Ինտերֆաքս-Ռուսիա»-ին տված հարցազրույցում բացատրել է սննդաբան Եվգենիա Կոշելևան։
Բուլղարական պղպեղը հարուստ է ֆոլաթթվով, ինչը այն դարձնում է հղի կանանց սննդակարգում պարտադիր։ Այս բանջարեղենը նաև օգնում է պահպանել մաշկի առաձգականությունը, բարելավել քունը և ամրապնդել հիշողությունը։
Այնուամենայնիվ, բուլղարական պղպեղ ուտելը բոլորին օգուտ չի բերի։ Որոշակի առողջական խնդիրներ ունեցող մարդիկ պետք է զգույշ լինեն այս բանջարեղենը օգտագործելիս։ Այն կարող է վնասակար լինել ստամոքսի խոցերի, սրտի ռիթմի խանգարումների, էպիլեպսիայի, սննդային ալերգիայի, անգինայի, գաստրիտի և քրոնիկ երիկամային և լյարդի հիվանդությունների սրացման համար։
