Բոլոր հյութերի մեջ սա առանձնանում է՝ այն ամենաքաղցրը չէ և բավականին հեշտ է պատրաստել։
Մաքուր նռան հյութը (իդեալականում՝ անշաքար և թարմ քամած) սրտանոթային հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար ամենաառողջարար ըմպելիքներից մեկն է։ Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան այս կարծիքը կիսել է ՌԻԱ Նովոստիի հետ։
Հյութը նպաստում է անոթային առողջությանը՝ շնորհիվ մագնեզիումի և վիտամին K-ի բարձր պարունակության։ Այն նաև հաճախ խորհուրդ է տրվում անեմիայի դեպքում. հեմոգլոբինը կայունացնելու համար նռան նեկտարը խմվում է փոքր չափաբաժիններով, բայց պարբերաբար և երկար ժամանակահատվածում։
Չնայած իր բոլոր օգտակար հատկություններին, նուռը բոլորի համար հարմար չէ։ Դրա հյութը հարուստ է մրգային թթուներով, որոնք կարող են գրգռել ստամոքսը։ Հետևաբար, եթե դուք ունեք ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ կամ բարձր թթվայնություն, խորհուրդ եմ տալիս խուսափել դրանից կամ խմել միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո։
Հյութը նաև բացասաբար է ազդում ատամի էմալի վրա. կարևոր է խմելուց հետո բերանը լվանալ մաքուր ջրով։
«Կարևոր է նաև նշել, որ նռան հյութը պարունակում է մրգի մեջ պարունակվող սննդարար նյութերի մոտ 15%-ը և հարուստ է շաքարով։ Հետևաբար, քաշի ավելացման հակված մարդիկ չպետք է չարաշահեն այն։ Ամբողջական հացահատիկները շատ ավելի շատ օգուտներ են առաջարկում», - եզրափակեց բժիշկը։
