Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Լավագույն մթերքները, որոնք կարող եք ուտել 6-ից հետո

Blog Image

Նյութափոխանակության պատշաճ կազմակերպման և ստամոքս-աղիքային համակարգի արդյունավետ գործունեության համար լավագույնն է ուտել ժամը 18:00-ից հետո: Սակայն դա բոլորի համար հնարավոր չէ, քանի որ շատերն աշխատում են մինչև ժամը 18:00-ն կամ 19:00-ն, կամ նույնիսկ ավելի ուշ: Հետևաբար, այս մարդկանց համար ընթրիքն ավելի ուշ է լինում: Այսպիսով, ի՞նչ պետք է ուտել ուշ ընթրիքի ժամանակ՝ առողջությանը չվնասելու համար: Եկեք միասին պարզենք դա:

Ուշ ընթրիքը չպետք է պարունակի շատ ածխաջրեր, նույնիսկ դանդաղ (արագ ածխաջրերը՝ շաքարով, արհեստական ​​​​համեմունքներով, համի ուժեղացուցիչներով, արմավենու յուղով և այլն լիքը թխվածքաբլիթներ և հրուշակեղեն, չեն մտնում առողջ սննդակարգի մեջ): Եվ ի՞նչ անել հետո:

Ինչպես առաջարկում է սննդաբան Դ. Սավելևան, ուշ ընթրիքը պետք է ներառի սպիտակուցային սնունդ, ինչպիսիք են հավի կամ հնդկահավի կրծքամիս կամ ձուկ, աղցան և խաշած բանջարեղենի խավարտ: Այլընտրանքորեն, կարող եք ուտել կաթնաշոռ և ֆերմենտացված կաթ, կամ կեֆիր, կամ երկու փափուկ եփած ձու և 100 գրամ պաշտետ (հավի կամ հնդկահավի):

Ինչո՞ւ սպիտակուցային սնունդ: Քանի որ երեկոյան ենթաստամոքսային գեղձի ակտիվությունը նվազում է, և ուշ գիշերը կերած ածխաջրերը այլևս արդյունավետորեն չեն մարսվի և չեն օգտագործվի, այլ փոխարենը ճարպի տեսքով կկուտակվեն կողքերին և իրանին։

Ինչպես նշում է էնդոկրինոլոգ Վ. Կուզմինան, ծովամթերքով և ոչ օսլայով բանջարեղենով աղցանը հարմար է ուշ ընթրիքի համար։ Օրինակ՝ խաշած կաղամար, վարունգ և բրոկկոլի։ Ձուկը (հատկապես ծովամթերքը) հիանալի տարբերակ է։ Ճագարի միսը նույնպես դիետիկ տարբերակ է։

Կարող եք ուտել սունկ (խաշած կամ շոգեխաշած), բայց ոչ ավելի, քան 150-200 գրամ։ (Տապակած և աղած սնկերը բացառվում են ստամոքս-աղիքային համակարգի և երիկամների վրա բարձր ծանրաբեռնվածության պատճառով)։ Ընկույզը նույնպես լավ տարբերակ է, քանի որ այն ապահովում է անհրաժեշտ ճարպաթթուներ, իջեցնում է խոլեստերինը և նպաստում քնին։ Կարող եք օգտագործել չոր մրգերի, ընկույզների և հում սերմերի (դդում, քնջութ, արևածաղիկ) խառնուրդ։

Ընթրիքի մեկ այլ տարբերակ է բանջարեղենը՝ խաշած, շոգեխաշած կամ թարմ։ Կարող եք ուտել բանջարեղենային ապուրներ, խավիար կամ պարզապես եփված ջեռոցում։ Այստեղ կան բազմաթիվ տարբերակներ, բայց կարևոր է օգտագործել ավելի շատ ոչ օսլայային բանջարեղեններ՝ վարունգ, լոլիկ, հազար, դդմիկ, սմբուկ, բոլոր տեսակի կաղամբ և պղպեղ: Դդումը, ճակնդեղը և գազարը, որպես օսլայային բանջարեղեն, պետք է ավելի հաճախ թարմ ուտել: Կարտոֆիլը լավագույնս ուտել խաշած կամ եփված վիճակում (տապակած կարտոֆիլը, որպես կանոն, առողջ սննդակարգի մաս չի կազմում, քանի որ յուղի մեջ տապակելը ստեղծում է վնասակար ակրիլամիդային միացություններ, որոնք վնասակար են լյարդի համար և բացասաբար են անդրադառնում մարսողության վրա ընդհանուր առմամբ):

Ինչպես նշում է սննդաբան Ա. Իվաշկևիչը, յուրաքանչյուր մարդ ունի անհատական ​​առողջական առանձնահատկություններ, որոնք պետք է հաշվի առնել ժամը 18:00-ից հետո ընթրելիս: Հետևաբար, կարևոր է խորհրդակցել բժշկի հետ:

Send