Էնդոկրինոլոգ Իրաիդա Մոխովան բացատրել է, որ դդմի սերմերի մի բուռ մասը պարունակում է A, E, K և B վիտամիններ, ինչպես նաև նիացին, որը նպաստում է նյութափոխանակության բարելավմանը և խոլեստերինի մակարդակի իջեցմանը:
Դրանք նաև պարունակում են երկաթ, ցինկ, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալիում և պղինձ: L-տրիպտոֆանի և արգինինի նման ամինաթթուները նպաստում են տրամադրությանը և անձեռնմխելիությանը: Զարմանալի չէ, որ առողջ ապրելակերպի սիրահարները այդքան շատ են գնահատում դդմի սերմերը:
Այնուամենայնիվ, խորհուրդ չի տրվում ուտել ավելի քան խորհուրդ տրվող քանակություն՝ օրական ավելի քան 30-40 գրամ: Չնայած իրենց տպավորիչ օգտակար հատկությունների ցանկին, դդմի սերմերը մնում են ճարպոտ և կալորիաներով հարուստ սնունդ: Չափից շատ ուտելը կարող է ավելորդ ծանրաբեռնվածություն առաջացնել մարսողական համակարգի վրա:
Եվ եթե մարդը ունի բարձր թթվայնություն, գաստրիտ կամ սուր պեպտիկ խոց, արևածաղկի սերմերը կարող են վատթարացնել վիճակը, նշել է Մոխովան NGS.ru-ի հետ զրույցում: Դդմի նկատմամբ ալերգիա ունեցողները պետք է խուսափեն նաև սերմեր ուտելուց՝ ցանկացած ձևով։