Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Կարևոր են ստամոքսի և աղիների համար. ինչու է պետք ընկուզեղեն ուտել

Blog Image

Ընկույզները ոչ միայն համեղ են, այլև շատ սննդարար սնունդ։ Դրանք պարունակում են առողջ ճարպեր, մանրաթելեր, վիտամիններ և հակաօքսիդանտներ։ Սակայն, ոչ բոլոր ընկույզներն են հավասարապես լավ ընկալվում մարսողական համակարգի կողմից։

 

Ընկուզեղենի տեսակներից առավել օգտակարները ստամոքսի և աղիների համար՝

Նուշ
Պարունակում է շատ մանրաթել, նրբորեն խթանում է մարսողությունը, նվազեցնում է աղիների բորբոքումը։

Ընկույզ
Հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով և հակաօքսիդանտներով։ Բարելավում է աղիքային միկրոֆլորան, աջակցում է իմունիտետին։

Սոճու ընկույզ
Հեշտ մարսվող, հարուստ է ցինկով և վիտամին E-ով։ Հարմար է զգայուն ստամոքսների համար։

Պիստակ
Նպաստում է օգտակար մանրէների աճին, բարելավում է աղիքային շարժունակությունը։

 

Բայց

Գետնանուշը կարող է ալերգիա առաջացնել և դժվարամարս է։

Թխած և աղ դրած ընկույզը գրգռում է ստամոքսը և ջուր է պահում օրգանիզմում։

 

Եզրակացություն.
Նուշը, ընկույզը, պիստակը և սոճու ընկույզը հիանալի ընտրություն են ստամոքսի և աղիքների առողջության համար։ Գլխավորը դրանք չափավոր քանակությամբ (օրական մեկ բուռ) և հում կամ թեթևակի թխած ուտելն է։

Send