Քաղցկեղի և սրտի առողջության համար. բժիշկը պատմել է, թե ինչ սնունդ է պակասում գրեթե բոլորի սննդակարգից

 Քաղցկեղի և սրտի առողջության համար. բժիշկը պատմել է, թե ինչ սնունդ է պակասում գրեթե բոլորի սննդակարգից

Գրեթե բոլոր մարդիկ՝ մոտ 90%-ը, բավարար քանակությամբ բջջանյութ չեն ստանում, ասել է սննդաբան Լիզա Աթենքայան։ Նա հիշեցրել է, որ կոշտ սննդային մանրաթելն անհրաժեշտ է սրտի լավ աշխատանքի, ինչպես նաև մի շարք լուրջ հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի կանխարգելման համար։

Իր Telegram-ի ալիքում մասնագետը կիսվել է մի քանի ուսումնասիրություններով, որոնք ասում են, որ բջջանյութի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև նվազեցնում է աղիների և կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։

Աթենքի Լիզայի խոսքով, առողջական խնդիրներից խուսափելու համար կանայք պետք է օրական օգտագործեն առնվազն 25 գ բջջանյութ, իսկ տղամարդիկ՝ մոտ 38 գ։ Առաջին տեղում է հայտնվել լոբին: Այս մթերքի 1 բաժակը պարունակում է ավելի քան 9 գ մանրաթել: Ավելի լավ է ճաշատեսակը խաշած ուտել։ Շատ մանրաթել կա նաև կանաչ ոլոռի, ազնվամորու, ոսպի և կարմիր լոբի մեջ: Ինչ վերաբերում է մրգերին, ապա այս բաղադրիչով ամենահարուստը տանձն ու խնձորն են, ինչպես նաև կիվին ու նարինջը։ 

Այնուամենայնիվ, սննդաբանը զգուշացրել է, որ մանրաթելն անհրաժեշտ է աստիճանաբար սննդակարգ մտցնել՝ փորլուծությունից և սպազմից խուսափելու համար։