Եթե ձեր նպատակը քաշի կորուստն ու առողջությունը բարելավելն է, ասում է էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգը։ Նա այս մասին խոսել է իր Telegram ալիքում։
Նրա խոսքով՝ բրոկկոլին ակտիվացնում է լյարդի դետոքսիկացիան։ Մաքրումը միակ ազդեցությունից չէ։ Բացի այդ, այս մթերքը, որը բազմիցս ցույց է տվել իր ներուժը քաղցկեղի դեմ ուսումնասիրություններում, օգնում է այրել լիպիդները և կանխել բորբոքումները։
«Բորբոքումը նաև քաշի ավելացման հիմնական պատճառն է։ Բացի այդ, քրոմը, որը բրոկկոլիի մաս է կազմում, օգնում է կայունացնել ինսուլինը և բարձրացնել դրա նկատմամբ զգայունությունը», - բացատրել է բժիշկը։
Գազարը երկրորդ կարևոր մթերքն է։ Այն պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք պաշտպանում են վտանգավոր օքսիդատիվ սթրեսից։
Ավելի լավ քնելու, լավ մարզավիճակում մնալու և վերականգնվելու համար բժիշկը խորհուրդ է տվել ուշադրություն դարձնել դդմով ուտեստներին։
«Տրիպտոֆանը քնի հորմոն մելատոնինի սինթեզի հիմքն է։ Իսկ մթերքի ցածր գլիկեմիկ ինդեքսը կօգնի տրիպտոֆանին հասնել ուղեղ և բարելավել քունը», - եզրափակեց Եկատերինա Յանգը։