Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս հյութը օգնում է իջեցնել ճնշումը, առողջ պահել Ձեր սիրտը․ ո՞ր բանջարեղենն է գլխավոր բաղադրիչը

Blog Image

Գիտության և գաստրոնոմիայի համադրությամբ նոր ուսումնասիրությունը պարզել է, որ ճակնդեղի հյութը փոխում է բերանի խոռոչի միկրոբիոմը և օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը տարեց մեծահասակների մոտ։

Էքսետերի համալսարանի (Մեծ Բրիտանիա) հետազոտողները կոնցենտրացված ճակնդեղի հյութ են տվել երկու տարիքային խմբերի՝ 30 տարեկանից ցածր և 60 տարեկանից բարձր։

Մասնակիցների մոտ բերանի խոռոչի միկրոբիոմում (բակտերիաների հավաքածու) փոփոխություններ են նկատվել։ Բերանում ապրող շատ մանրէներ շատ օգտակար են. դրանք սննդից ստացված նիտրատները վերածում են ազոտի օքսիդի։ Մաքուր տեսքով այն թունավոր է, բայց օրգանիզմում արտադրվում է փոքր քանակությամբ, բարելավում է արյան անոթների առողջությունը և պահպանում առողջ արյան շրջանառությունը։

Երկու շաբաթ բերանի լվացման համար ճակնդեղի հյութ խմելուց հետո տարեց մասնակիցների մոտ նկատվել է Prevotella-ի՝ բորբոքման հետ կապված մանրէի նվազում, և Neisseria-ի աճ, որը կապված է սրտանոթային համակարգի օգտակար հատկությունների հետ։ Արձանագրվել է արյան ճնշման զգալի նվազում, որը չի նկատվել երիտասարդ մասնակիցների մոտ։

Ուսումնասիրությունը հրապարակվել է Free Radical Biology and Medicine ամսագրում, գրում է Tech explorist-ը։ Միկրոբիոմն ուսումնասիրելու համար գիտնականները օգտագործել են գենետիկական վերլուծություն։

«Տարեց մարդկանց մոտ ազոտի օքսիդի բնական արտադրությունը նվազում է», - ասում է պրոֆեսոր Աննի Վանտալոն, - «Այսպիսով, սննդի մեջ նիտրատների օգտագործումը կարող է օգտակար լինել»։

Եթե դուք չեք սիրում ճակնդեղ, խնդիր չկա. սպանախը, նեխուրը և կաղամբը նույն դերն են խաղում։

Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ դուք խմեք ճակնդեղի հյութ, կարող եք վերաշարադրել ձեր միկրոբիոմը՝ սրտի առողջությունը պահպանելու համար։

Send