Հավի արգանակը իսկապես կարող է օգտակար լինել մրսածության բուժման համար, ասել է թերապևտ Աննա Խակիմովան։
Նա «Գազետա»-ին տված հարցազրույցում կիսվել է այս ուտեստից առավելագույն օգուտ քաղելու եղանակներով։
«Ամենաօգտակար արգանակը պատրաստված է ամբողջական, ազատ պահվածքի հավից։ Դրա մկանները պարունակում են կարնոզինի զգալի քանակություն», - նշել է բժիշկը։
Նա բացատրել է, որ կարնոզինը մի նյութ է, որը ճնշում է օրգանիզմում բորբոքումը։
Արգանակից առավելագույն օգուտ քաղելու համար նա նաև խորհուրդ է տվել դրան ավելացնել բանջարեղեն, ինչպիսիք են գազարը, սոխը, նեխուրը և պղպեղը։ Խակիմովայի խոսքով՝ այս սննդամթերքները պարունակում են հակաօքսիդանտներ և պրեբիոտիկներ, որոնք օգնում են պահպանել առողջ աղիքային միկրոֆլորան մրսածության ժամանակ։
Արգանակի հատկությունների մասին խոսելով՝ բժիշկը հավելել է, որ այն նաև օգնում է պայքարել ջրազրկման դեմ։ Ավելին, ուտեստը պարունակում է բազմաթիվ նյութեր, որոնք աջակցում են իմունային համակարգին և օգնում են նոսրացնել լորձը։
«Տաք արգանակից ստացված գոլորշին կարող է օգնել թեթևացնել քթի խցանումը, իսկ տաք ըմպելիքները կարող են մեղմացնել կոկորդի ցավը», - հավելել է Խակիմովան։
