Բոլորը գիտեն, որ դդումը աներևակայելիորեն օգտակար է օրգանիզմի համար։ Այն հատկապես տարածված է նրանց շրջանում, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին։ Սակայն պարզվում է, որ դդմի սերմերը, որոնք սովորաբար դեն են նետվում, պարունակում են շատ ավելի շատ սննդարար նյութեր, քան բանջարեղենն ինքնին։ Այս մասին հաղորդել է հեռուստաբժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։
Ռոսիա 1 հեռուստաալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդման ժամանակ բժիշկը նշել է, որ դդմի սերմերը հարուստ են ցինկով, ինչը դրանք օգտակար է դարձնում մազերի համար։ Ցինկը նաև օգտակար է մաշկի համար։ E վիտամինի հետ համատեղ, որը նույնպես պարունակվում է դդմի սերմերում, կարող եք մոռանալ վաղաժամ ծերացման մասին։
Ավելին, դդմի սերմերը պաշտպանում են օրգանիզմը վիրուսային վարակներից։ Իսկ ճարպաթթուները ազդում են սրտանոթային համակարգի վրա և կանխում աթերոսկլերոզի զարգացումը։
«Սա հատկապես կարևոր է, եթե մազաթափություն ունեք։ Եվ ոչ միայն դա։ Ցինկը, օրինակ, Ամերիկայում դեռևս պարտադիր բաղադրիչ է վիրուսային վարակների բուժման մեջ», - ընդգծել է սրտաբանը։
