Ավանդական թեյերը՝ սև և կանաչ տերևներով, ունեն իրենց առողջական օգուտները, սակայն բուսական թեյերը ավելի հզոր խթան են առաջարկում առողջության համար: Սննդաբան Մարինա Սորոկինան քննարկել է երիցուկի թեյի հատկությունները և բացատրել, թե արդյոք այն հարմար է ամենօրյա օգտագործման համար:
Բուսական թեյի ամենատարածված տեսակներից մեկը՝ երիցուկի թեյը, պատրաստվում է բույսի ծաղիկներից: Սորոկինան «Կուբանսկիե Նովոստի»-ին տված հարցազրույցում բացատրել է, որ այս մեղմ համով ըմպելիքը կարող է և պետք է խմել ամեն օր:
Մասնագետի խոսքով՝ երիցուկի թեյը ոչ միայն ավելի համեղ է, այլև շատ ավելի առողջարար, քան սովորական սև թեյը: Այն չի պարունակում կոֆեին, որը բացասաբար է անդրադառնում սրտանոթային համակարգի վրա: Ընդհակառակը, ըմպելիքը նվազեցնում է սրտի և անոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, ամրացնում է իմունային համակարգը և նպաստում է հիվանդություններից ապաքինմանը: Երիցուկն ունի հակաբորբոքային ազդեցություն և, ըստ գիտնականների, նվազեցնում է օրգանիզմում չարորակ պրոցեսների զարգացման ռիսկը՝ շնորհիվ իր հզոր հակաօքսիդանտների:
Սորոկինան նաև նշել է, որ երիցուկն ամրացնում է ոսկորները և աջակցում է վահանաձև գեղձի գործառույթին: Սակայն, բուսական թեյերից պետք է խուսափել բացառիկ դեպքերում. սննդաբանը խորհուրդ է տվել սահմանափակել դրանց օգտագործումը ալերգիա և սուր ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց մոտ։
