Հայտնի ռուս բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը իր Telegram ալիքում գրառում է հրապարակել՝ նվիրված սննդին։ Մասնավորապես, նա թվարկել է ութ բաղադրիչ, որոնք մարդը պետք է ուտի ամեն օր՝ գոնե մի փոքր։
«Կրկին սննդի մասին.
1. Դուք պետք է տեսնեք, թե ինչ եք ուտում: Մի՛ կարդացեք փաթեթի վրա հիպոթետիկ պարունակությունը, այլ տեսեք՝ կարտոֆիլ, հաց, միս, գազար, խոզի ճարպ և այլն: Եթե ձեր առջև գեղեցիկ գրությամբ միատարր բան կա՝ ձեռնպահ մնացեք: («Մրգային» մածունի փոխարեն՝ կեֆիր, մածուն կամ նույնիսկ թթվասեր, խաշած երշիկի փոխարեն՝ խաշած կամ թխած միս կամ նույնիսկ խոզի ճարպ և այլն):
2. Ամեն օր պետք է ուտել բանջարեղեն, միրգ, մեկ բաժակ կաթ (կեֆիր, մածուն, կաթնաշոռ կամ պանրի մի կտոր), ծովային ձկան կամ հավի մի բաժին, ամբողջական հացահատիկի մի բաժին (փաթիլներ, շիլա), լոբի, լոբազգիներ կամ նմանատիպ մի բան (առնվազն 3-4 գդալ), մի քանի ընկույզ և մի կտոր սև շոկոլադ: Այսպիսով, ես այստեղ թվարկեցի 8 բաղադրիչ. հիմա լրացրեք բոլոր 8 տողերը, գոնե մի փոքր:
3. Միս (գառան, տավարի, խոզի միս) շաբաթական առնվազն 3 անգամ: Սովորաբար բժիշկներն ասում են՝ շաբաթական ոչ ավելի, քան 3 անգամ: Ես ընդգծում եմ՝ և ոչ պակաս: Անփոխարինելի ապրանք է սննդի առումով: վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ և անփոխարինելի ամինաթթուներ։
4. Յուղեր՝ այո, բուսական, նախընտրելի է ձիթապտղի յուղը։ Բայց կարագը փոքր քանակությամբ չի խանգարի։ Բայց ոչ մարգարին կամ նմանատիպ բան։
5. Ձու՝ պարտադիր։ Շաբաթական առնվազն 1 անգամ, օրական առավելագույնը՝ 3 անգամ։
6. Խմիչքներ՝ ջուր, թեյ, սուրճ։ 1 բաժակ գինի, եթե «փողկապի» մեջ ալկոհոլիկ չեք։ Բացարձակապես ոչ մի քաղցր ոչ ալկոհոլային խմիչք։
7. Այս ցանկում չներառված ամեն ինչ պետք է լինի միայն այն դեպքում, եթե իսկապես ցանկանում եք, բայց որպես տոն, և ոչ թե պարբերաբար», - գրել է Մյասնիկովը։