Քանի որ դդմիկի հիմնական սեզոնն է, մասնագետները կիսվում են բանջարեղենի առողջարար հատկություններով։ Ավելի հավասարակշռված սննդակարգից մինչև սրտանոթային համակարգի պահպանում և նույնիսկ տեսողության բարելավում, նրանք մեզ բազմաթիվ պատճառներ են տալիս այն մեր սննդակարգում ներառելու համար։
1. Սննդակարգին դդմիկին ավելացնելը մեծացնում է սննդակարգում մանրաթելի համամասնությունը։ Սննդակարգի այս անբաժանելի բաղադրիչը նպաստում է մարսողական համակարգի առողջ գործունեությանը և պահպանում է օրգանիզմի ընդհանուր տոնուսը, ինչը հաստատում են սննդաբանները։
2. Սովորական մակարոնեղենը դդմիկով լապշայով փոխարինելը դարձել է տարածված միտում։ Սա ցածր ածխաջրածնային հիանալի այլընտրանք է։ Մեկ բաժակ բանջարեղենը պարունակում է ընդամենը 6 գ ածխաջրեր, մինչդեռ մակարոնեղենը՝ 10 անգամ ավելի՝ 60 գ։
3. Անհերքելի առավելությունը սրտանոթային համակարգի աջակցությունն է։ Դդմիկը հարուստ է պեկտինով՝ լուծվող մանրաթելով, որը օգնում է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը։
4. Ամբողջական հացահատիկները հարուստ են աչքերի առողջության համար կարևոր սննդանյութերով՝ լյուտեինով և զեակսանտինով: Սա հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են սուր պահել աչքերը։
5. Դդմիկը պարունակում է ֆոլաթթու: Այն հատկապես կարևոր սննդանյութ է հղիության ընթացքում։
Ֆոլաթթվի ցածր մակարդակը կարող է մեծացնել նյարդային խողովակի արատների առաջացման ռիսկը հղիության ընթացքում: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ եթե դուք հղի չեք, կարևոր է պահպանել այն: Այս սննդանյութը դեր է խաղում բջիջների աճի և վերականգնման գործում: