Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Հինգ պատճառ՝ դդմիկ ավելացնելու ձեր սննդակարգին, հատկապես այս սեզոնին

Blog Image

Քանի որ դդմիկի հիմնական սեզոնն է, մասնագետները կիսվում են բանջարեղենի առողջարար հատկություններով։ Ավելի հավասարակշռված սննդակարգից մինչև սրտանոթային համակարգի պահպանում և նույնիսկ տեսողության բարելավում, նրանք մեզ բազմաթիվ պատճառներ են տալիս այն մեր սննդակարգում ներառելու համար։

1. Սննդակարգին դդմիկին ավելացնելը մեծացնում է սննդակարգում մանրաթելի համամասնությունը։ Սննդակարգի այս անբաժանելի բաղադրիչը նպաստում է մարսողական համակարգի առողջ գործունեությանը և պահպանում է օրգանիզմի ընդհանուր տոնուսը, ինչը հաստատում են սննդաբանները։

2. Սովորական մակարոնեղենը դդմիկով լապշայով փոխարինելը դարձել է տարածված միտում։ Սա ցածր ածխաջրածնային հիանալի այլընտրանք է։ Մեկ բաժակ բանջարեղենը պարունակում է ընդամենը 6 գ ածխաջրեր, մինչդեռ մակարոնեղենը՝ 10 անգամ ավելի՝ 60 գ։

3. Անհերքելի առավելությունը սրտանոթային համակարգի աջակցությունն է։ Դդմիկը հարուստ է պեկտինով՝ լուծվող մանրաթելով, որը օգնում է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը։

4. Ամբողջական հացահատիկները հարուստ են աչքերի առողջության համար կարևոր սննդանյութերով՝ լյուտեինով և զեակսանտինով: Սա հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են սուր պահել աչքերը։

5. Դդմիկը պարունակում է ֆոլաթթու: Այն հատկապես կարևոր սննդանյութ է հղիության ընթացքում։

Ֆոլաթթվի ցածր մակարդակը կարող է մեծացնել նյարդային խողովակի արատների առաջացման ռիսկը հղիության ընթացքում: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ եթե դուք հղի չեք, կարևոր է պահպանել այն: Այս սննդանյութը դեր է խաղում բջիջների աճի և վերականգնման գործում:

 

Send