Ընկույզը ձեր սննդակարգում ներառելը նպաստում է լյարդի առողջության պահպանմանը:
Օրինակ՝ նուշը պարունակում է վիտամին E, որը պաշտպանում է լյարդի բջիջները վնասումից և բորբոքումից:
Ընկույզը հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով և հակաօքսիդանտներով: Դրանք օգնում են նվազեցնել լյարդում ճարպի մակարդակը և պայքարել օքսիդատիվ սթրեսի դեմ, ինչը օգտակար է ճարպային հեպատոզի կանխարգելման համար:
Պիստակը օրգանիզմին մատակարարում է մանրաթել և հանքանյութեր, ինչպիսիք են մագնեզիումը և կալիումը, որոնք աջակցում են լյարդի նյութափոխանակության գործընթացներին: Այս ընկույզը կարող է օգնել նվազեցնել բորբոքման մակարդակը:
Համեղ և առողջարար նախուտեստի համար պատրաստեք ընկույզի կարագ: Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 100 գ նուշ, 100 գ ընկույզ, 50 գ պիստակ և 2 ճաշի գդալ մեղր:
Ընկույզը մանրացրեք բլենդերի մեջ մինչև մածուկի նման դառնալը, ավելացրեք մեղր և լավ խառնեք: Մածուկը հիանալի լրացում կլինի ձեր առավոտյան հացին կամ վարսակի փաթիլներին: