Բժիշկը զգուշացրել է, որ ձվերը վտանգավոր են որոշ մարդկանց համար

Ալերգիայով տառապողներին, ինչպես նաև բարձր խոլեստերինով կամ սուր պանկրեատիտով տառապողներին խորհուրդ է տրվում խուսափել ձու ուտելուց։
Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան «ՌԻԱ Նովոստի»-ի հետ զրույցում զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար այս մթերքի վտանգի մասին։
Նա նշել է, որ ձուն խիստ ալերգենիկ մթերք է, և այն հակացուցված է հավի սպիտակուցի նկատմամբ ալերգիա ունեցող հիվանդներին: Բացի այդ, ձվերը պետք է զգուշությամբ օգտագործվեն, եթե մարդ ունի լյարդի և լեղապարկի հիվանդություններ, քանի որ դեղնուցը խոլերետիկ ազդեցություն ունի և կարող է առաջացնել խոլելիտիազի սրացում:
«Ձու չպետք է օգտագործեն նաև խիստ բարձր խոլեստերին ունեցողները: Մի կողմից, ձուն պարունակում է խոլեստերին, որը փոխհատուցվում է լեցիտինով: Ձուն առողջ մարդու վրա բացասաբար չի ազդում, քանի որ լեցիտինը խանգարում է խոլեստերինի կուտակմանը անոթների պատերին, սակայն հիվանդ մարդը պետք է շատ զգույշ օգտագործի ձվի դեղնուցը»,- պարզաբանել է բժիշկը։
Սուխորուկովան զգուշացրել է, որ շաքարախտով հիվանդները պետք է զգույշ լինեն ձու ուտելու հարցում, քանի որ նրանց արյան անոթները, որպես կանոն, արդեն տուժում են շաքարից, վնասված են, ուստի նրանց մոտ աթերոսկլերոզով հիվանդանալու վտանգը շատ ավելի մեծ է։