Բժիշկը զգուշացրել է, որ ձվերը վտանգավոր են որոշ մարդկանց համար

Բժիշկը զգուշացրել է, որ ձվերը վտանգավոր են որոշ մարդկանց համար

Ալերգիայով տառապողներին, ինչպես նաև բարձր խոլեստերինով կամ սուր պանկրեատիտով տառապողներին խորհուրդ է տրվում խուսափել ձու ուտելուց։

Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան «ՌԻԱ Նովոստի»-ի հետ զրույցում զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար այս մթերքի վտանգի մասին։

Նա նշել է, որ ձուն խիստ ալերգենիկ մթերք է, և այն հակացուցված է հավի սպիտակուցի նկատմամբ ալերգիա ունեցող հիվանդներին: Բացի այդ, ձվերը պետք է զգուշությամբ օգտագործվեն, եթե մարդ ունի լյարդի և լեղապարկի հիվանդություններ, քանի որ դեղնուցը խոլերետիկ ազդեցություն ունի և կարող է առաջացնել խոլելիտիազի սրացում:

«Ձու չպետք է օգտագործեն նաև խիստ բարձր խոլեստերին ունեցողները: Մի կողմից, ձուն պարունակում է խոլեստերին, որը փոխհատուցվում է լեցիտինով: Ձուն առողջ մարդու վրա բացասաբար չի ազդում, քանի որ լեցիտինը խանգարում է խոլեստերինի կուտակմանը անոթների պատերին, սակայն հիվանդ մարդը պետք է շատ զգույշ օգտագործի ձվի դեղնուցը»,- պարզաբանել է բժիշկը։

Սուխորուկովան զգուշացրել է, որ շաքարախտով հիվանդները պետք է զգույշ լինեն ձու ուտելու հարցում, քանի որ նրանց արյան անոթները, որպես կանոն, արդեն տուժում են շաքարից, վնասված են, ուստի նրանց մոտ աթերոսկլերոզով հիվանդանալու վտանգը շատ ավելի մեծ է։