Քչերը գիտեն, որ այս 3 մթերքները օգնում են վերականգնել ենթաստամոքսային գեղձը, որո՞նք են դրանք

Ենթաստամոքսային գեղձը բազմաֆունկցիոնալ, կենսական օրգան է, որն օգնում է մարսողական ֆերմենտների արտադրմանը և վերահսկում արյան շաքարի մակարդակը:
50 տարի անց ենթաստամոքսային գեղձի գործառույթը վատանում է, ուստի շատ կարևոր է վերահսկել նրա առողջությունը։
Եվ չնայած մենք հաճախ ենք լսում դրա համար որոշ ապրանքների վնասակարության մասին, քչերը գիտեն, որ կան այնպիսիք, որոնք աջակցում են դրա առողջությանը և նույնիսկ օգնում են վերականգնմանը։
Ահա երեք ապրանք, որոնք արժե հաշվի առնել:
1. Վարսակի ալյուրի ժելե
Սա իսկական փրկիչ է ենթաստամոքսային գեղձի համար։ Ի տարբերություն շատ ապրանքների, սա չի պահանջում ենթաստամոքսային գեղձի ակտիվ աշխատանքը, ինչը հնարավորություն է տալիս նրան «հանգստանալ» և վերականգնել: Միևնույն ժամանակ, այն հարուստ է բջջանյութով, B խմբի վիտամիններով և մագնեզիումով, այսինքն՝ բոլոր անհրաժեշտ տարրերը առողջ մարսողական համակարգի պահպանման համար:
2. Բրոկկոլի
Սա պարզապես կանաչ խաչածաղկավոր բանջարեղեն չէ, այլ իսկական վիտամինային պաշտպան է ենթաստամոքսային գեղձի համար: Բրոկկոլին հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են C և E վիտամինները, ինչպես նաև սուլֆորաֆան, որն օգնում է նվազեցնել բորբոքումը: Սա կարևոր է ենթաստամոքսային գեղձի համար, քանի որ բորբոքային պրոցեսները կարող են հանգեցնել քրոնիկ հիվանդությունների, այդ թվում՝ պանկրեատիտի։ Բացի այդ, բրոկկոլին աջակցում է իմունիտետին և օգնում է մարմնին պայքարել տոքսինների դեմ:
3. Կեֆիր և ֆերմենտացված արտադրանք
Ֆերմենտացված մթերքները, ինչպիսիք են կեֆիրը, մածունը և թթու կաղամբը, իսկական գերմթերք են մեր ենթաստամոքսային գեղձի համար: Դրանք պարունակում են պրոբիոտիկներ՝ օգտակար բակտերիաներ, որոնք նպաստում են աղիների ֆլորայի բարելավմանը և մարսողությանը: Առողջ աղիքներն իր հերթին նվազեցնում են ենթաստամոքսային գեղձի ծանրաբեռնվածությունը՝ թույլ տալով նրան ավելի արդյունավետ աշխատել: