Սառնարանում, թե սառցախցում. որտե՞ղ է ճիշտ պահել հացը

Մենք բացատրում ենք, թե ինչու չի կարելի հացը պահել սառնարանում և ինչպես պահել թարմ հացը մինչև երեք ամիս։
Հացաբուլկեղենի ցանկացած ապրանք փչանում է երկու ձևով՝ կա՛մ հնանում, կա՛մ բորբոսնում: Առաջին դեպքում այն դառնում է անհամ, իսկ երկրորդում՝ առողջության համար վտանգավոր։
Սառնարանի հիմնական խցիկում ջերմաստիճանը 2-ից 8° է։ Գիտականորեն ապացուցված է, որ հնացումն ամենաարագը տեղի է ունենում 0-ից 10 °C ջերմաստիճանում: Այսինքն՝ դրա համար ամենաանբարենպաստ պայմանները ստեղծված են սառնարանում։
Պարզվում է, որ հացն ամենաարագը հնանում է +2 աստիճան ջերմաստիճանում։ Սա հենց այն ջերմաստիճանն է, որը գտնվում է սառնարանի վերին դարակում:
Նման պայմաններում հացն ամենաարագ կորցնում է խոնավությունը և հնանում։ Հացը նույնպես լավ է կլանում հոտերը, և, ամենայն հավանականությամբ, հնարավոր չի լինի պահպանել իր նախնական բույրը։
Իհարկե, ցածր ջերմաստիճանը կանխում է բորբոսի առաջացումը, իսկ սառնարանում պահպանման ժամկետը մեծանում է մինչև 7 օր։
Ավելի լավ է հացը պահել սենյակային ջերմաստիճանում 20–25°, իսկ սառնարանում՝ մինուս 18–20°։ Հացը կարելի է պահել սառնարանում մինչև երեք ամիս։ Թարմության գլխավոր գաղտնիքը՝ պետք է սառեցնել թարմ հացը։