Գաստրոէնտերոլոգ Օլգա Չիստիկը բացատրել է, թե ինչպես է սուրճը ազդում ստամոքս-աղիքային համակարգի վրա, և ով պետք է հրաժարվի դրանից։
Բժիշկը «Լենտա»-ի հետ զրույցում բացատրել է, որ սուրճը մեծացնում է աղիքային ռեֆլեքսային արձագանքը ստամոքս մտնող սննդին։
Գրգռված աղիքի համախտանիշ ունեցող մարդկանց մոտ դա կարող է առաջացնել ցավեր։ «Զգայուն ստամոքս ունեցող մարդկանց մոտ սուրճը թուլացնում է ստորին կերակրափողի սֆինկտերի տոնուսը՝ առաջացնելով այրոց և փորկապություն։ «Եթե դուք ունեք գաստրիտ կամ ռեֆլյուքս, ապա լավագույնն է սուրճ խմել սննդի հետ և օրվա առաջին կեսին», - զգուշացրել է Չիստիկը։
Նրա խոսքով՝ դատարկ ստամոքսին սուրճ խմելը չափազանց վտանգավոր է մարսողական խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար, քանի որ այն խթանում է թթվի արտադրությունը, որը կարող է խիստ գրգռել ստամոքսը։ Ավելին, բժիշկը նշել է, որ ըմպելիքն ինքնին չի առաջացնում ջրազրկում, բայց եթե բավարար քանակությամբ ջուր չեք խմում, այն կարող է վատթարացնել փորկապությունը։
