Բժիշկները անվանել են հայտնի մթերքներ, որոնք հանգեցնում են հաստ աղիքի քաղցկեղի

Բժիշկները անվանել են հայտնի մթերքներ, որոնք հանգեցնում են հաստ աղիքի քաղցկեղի

Սնուցումը առանցքային դեր է խաղում քաղցկեղի կանխարգելման գործում։ Որոշ մթերքներ օգնում են պաշտպանել օրգանիզմը լուրջ հիվանդություններից, իսկ մյուսները, ընդհակառակը, միայն հրահրում են քաղցկեղի զարգացումը։ Ինչպես նշել են թերապևտ Ալեքսանդր Մյասնիկովը և վիրաբույժ Բադմա Բաշանկաևը, վատ սնվելու հետ կապված ամենատարածված քաղցկեղը հաստ աղիքի քաղցկեղն է:

Դա առաջանում է սննդակարգում քաղցրավենիքի և ծայրահեղ վերամշակված մթերքների ավելցուկի պատճառով։ Փորձագետները, որոնք մեջբերում է Medzdrav.info-ն՝ սկզբնաղբյուրին հղումով, հիշեցրել են, որ ուլտրամշակված սննդամթերքը ներառում է աղ, շաքար, տարբեր կոնսերվանտներ և բուրավետիչներ պարունակող սնունդ։

Այս ցանկում են նաև երշիկեղենն ու նրբերշիկները, որոնք ծանոթ են շատերին, նշել են բժիշկները։ Իրավիճակն ավելի վտանգավոր է դառնում, եթե մարդը գործնականում բանջարեղեն, մրգեր և կանաչեղեն չի ուտում։ Ի վերջո, այս մթերքները պարունակում են մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարսողության վրա։

Բժիշկները ավելացրել են, որ փքվածությունը, փորլուծությունը կամ փորկապությունը վատ մարսողության նշաններ են, որոնք կարող են լինել քաղցկեղի ախտանիշներ: Մասնագետները խորհուրդ են տվել ավելի ուշադիր հետևել սննդակարգին՝ հիշելով բավականաչափ ջուր խմել, հրաժարվել վատ սովորություններից, կարգավորել քնի ռեժիմը և խուսափել սթրեսից: