Չնայած բոլոր օգտակար հատկություններին, չամիչը մնում է շաքարի խտացված աղբյուր: Առողջ մարդուն թույլատրվում է օրական ուտել ¼ բաժակ չիր, որը մոտավորապես համարժեք է մի բուռ չորացրած հատապտուղների:
Չափից շատ ուտելը կարող է մարսողական խանգարումներ առաջացնել՝ մանրաթելի կամ կալիումի ավելցուկի պատճառով: Շաքարային դիաբետով տառապող մարդիկ պետք է հատկապես զգույշ լինեն իրենց սննդակարգում չամիչի քանակի հարցում:
Աղիքների և սրտի համար. մեկ բուռ չամիչի մեջ պարունակվող 2 գրամ մանրաթելը նպաստում է մարսողության բարելավմանը և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի նվազեցմանը։
Մկանների և արյան անոթների համար. կալիումը կարգավորում է սրտի աշխատանքը, մկանների գործառույթը և հեղուկների հավասարակշռությունը։
Իմունիտետի և ընդհանուր առողջության համար. չամիչը հարուստ է հակաօքսիդանտներով և պրեբիոտիկներով, որոնք ամրացնում են արյան անոթները, բարելավում բերանի խոռոչի առողջությունը և աջակցում են աղիքային բազմազան միկրոբիոտային։
«Բորի, երկաթի, մագնեզիումի և կալիումի նման միկրոէլեմենտները կարևոր դեր են խաղում ոսկորների, սրտի, նյարդային համակարգի և այլ օրգանների առողջության պահպանման գործում և օգնում են դանդաղեցնել ծերացման գործընթացը», - «Կուբան Նյուզ»-ին ասել է դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Անգելինա Դյուբինան։