«Կռիվախնձորներ», կամ ինչն է օգտակար այս մրգերի մեջ և ինչը կարող է վնասել

«Կռիվախնձորներ», կամ ինչն է օգտակար այս մրգերի մեջ և ինչը կարող է վնասել

Կախված ձեր կարիքներից և առողջական առանձնահատկություններից, խնձորի տարբեր սորտեր կարող են հարմար լինել ձեզ համար:

Օրինակ՝ սրտային հիվանդություններով մարդկանց խորհուրդ է տրվում ընտրել խնձորի կարմիր սորտեր։ Իսկ նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին կամ ունեն մաշկի խնդիրներ, կանաչ խնձորները կարող են հարմար լինել: 

Մասնագետի խոսքով՝ խնձորի հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել օքսիդատիվ սթրեսի և բորբոքումների դեմ։ Բացի այդ, եփված խնձորի դեպքում փափկում են մանրաթելը, ինչը հեշտացնում է մարսողությունը և բարելավում այն:

Առավելագույն օգուտներ ստանալու համար Իրինա Լյալինան խորհուրդ է տալիս օրական 2-3 եփված խնձոր ուտել։ Սա կօգնի ձեր մարմնին ապահովել կարևոր վիտամիններով և հանքանյութերով, ինչպիսիք են ֆոլաթթուն և B խմբի վիտամինները:

Որպես աղանդերի լրացում, կարող եք օգտագործել հացահատիկի, բրնձի կամ վարսակի ալյուրից պատրաստված խմոր: Հիմնական խնդիրն այս դեպքում օրգանիզմը բարդ ածխաջրերով հագեցնելն է։ Այնուամենայնիվ, փորձագետը հիշեցնում է, որ եփված խնձոր կարող է մեծացնել շաքարի քանակը, ինչը ձեռնտու չէ շաքարախտով հիվանդներին կամ արյան շաքարի մակարդակը վերահսկողներին։ Չնայած թխած խնձորն ավելի քիչ թթու է, քան հում խնձորը, դրանց թթվայնությունը կարող է խնդիր լինել զգայուն ստամոքսի կամ թթվայնության խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար: