Թվարկվել է ամենաառողջ մանուշակագույն մթերքները

Թվարկվել է ամենաառողջ մանուշակագույն մթերքները

Անտոցիանները մրգերին և բանջարեղենին տալիս են մանուշակագույն գույն։ Այս պիգմենտները գործում են որպես հակաօքսիդանտներ և չեզոքացնում են վնասակար ազատ ռադիկալները:

Մոշ. Այն վիտամին C-ի (հակաօքսիդանտ) և բջջանյութի (որն օգնում է մարսողությանը) լավ աղբյուր է: Մոշի տեսակներից մեկը՝ մշտադալարը, պարունակում է էլագիկ թթու՝ հակավիրուսային և հակաբակտերիալ հատկություններով։

Սալոր. Այս ապրանքները նվազեցնում են բորբոքումն ու կանխում ալերգիկ ռեակցիաների զարգացումը։ Որոշ ցուցումներ կան, որ սալորը բարելավում է նոր գիտելիքների ձեռքբերման և դրանց ըմբռնման գործընթացը, լավ ազդեցություն է ունենում հիշողության, ոսկորների առողջության վրա և նվազեցնում սրտի հիվանդությունների ռիսկը: Դրանք պարունակում են նաև A, C, K վիտամիններ։

Հապալաս. Այն օգնում է նվազեցնել սրտի հիվանդության կամ 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը, օգնում է վերահսկել քաշը, պահպանել ճանաչողական գործառույթը և պահպանել առողջ աղիքային միկրոֆլորան:

Թուզ. Այն ունի ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան կարմիր գինին: Թուզը նաև կալիումի, կալցիումի, ֆոսֆորի և մագնեզիումի լավ աղբյուր է։

Խաղող. Մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ Concord-ը և մանուշակագույն խաղողը ավելի շատ հակաօքսիդանտներ են պարունակում, քան կանաչ խաղողը: Բացի այդ, խաղողը պարունակում է ռեսվերատրոլ, որն ունի հակաքաղցկեղային ակտիվություն։

Բալ. Մեծ քանակությամբ գիտական ​​ապացույցները ցույց են տվել, որ այն նվազեցնում է օքսիդատիվ սթրեսի նշանները, բորբոքումները, մկանային ցավը և իջեցնում արյան ճնշումը: Կա ապացույց, որ կեռասը օգտակար է արթրիտի, շաքարախտի և խոլեստերինի կարգավորման համար:

Մանուշակագույն սմբուկ. Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ։ Այդ թվում՝ լյուտեինը և զեաքսանտինը, որոնք անհրաժեշտ են աչքի առողջության համար։ Հետազոտություններից մեկի համաձայն՝ սմբուկի կեղևն ունի հակաքաղցկեղային հատկություն։

Մանուշակագույն կամ կարմիր կաղամբ: Նրա համը նման է կանաչի, բայց այն ունի շատ ավելի շատ սննդանյութեր և միացություններ, որոնք օգտակար են առողջության համար:

Բազուկ. Այն հարուստ է բջջանյութով, ֆոլաթթվով, վիտամին C-ով, երկաթով, կալիումով, մանգանով։ Այս նյութերը ապահովում են էներգիայի մակարդակը և օգտակար են սրտի առողջության համար:

Կարմիր սոխ. Հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է։ Այն նաև հարուստ է կալիումով, B6 և C վիտամիններով։

Մանուշակագույն ծաղկակաղամբ: Այն վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է և հարուստ է հակաօքսիդանտներով։

Մանուշակագույն քաղցր կարտոֆիլ. Այս ապրանքը պարունակում է շատ բետա-կարոտին, կարոտինոիդ և անտոցիանին: