Սննդաբանը կապույտ թուզն անվանել է ամենաառողջարարը. ինչո՞ւ

Սննդաբանը կապույտ թուզն անվանել է ամենաառողջարարը. ինչո՞ւ

Մթերքը պարունակում է մեծ քանակությամբ անտոցիանիններ։

Պետք չէ չափից ավելի օգտագործել չորացրած մրգերը, դրանք չափազանց կալորիական են։

Ելենա Սոլոմատինան խորհուրդ է տվել «Խոսում է Մոսկվան» ռադիոկայանի հետ զրույցում.

«Թուզը շատ առողջարար միրգ է, այն ուտում են և՛ թարմ, և՛ չորացրած։ Պարզապես պետք է հիշել, որ չոր թուզը ավելի բարձր կալորիականություն է պարունակում և պարունակում է շատ շաքար։ Սննդարար նյութերի քանակը նույնպես մեծանում է, և ավելի շատ մանրաթել կա: Այսինքն՝ և՛ վնաս, և՛ օգուտ։ Եթե ​​թուզ եք օգտագործում բավարար քանակությամբ, կարող եք պահպանել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։ Երբ արդեն ունեք շաքարախտ կամ ավելորդ քաշ, ուրեմն պետք է զգույշ լինել։ Ամեն ինչ անհատական ​​է, բայց ընդհանուր առմամբ կարելի է ուտել 150 գրամ թուզ, իսկ թուզ չորացրած, իհարկե, ավելի քիչ, համապատասխանաբար, ոչ ավելի, քան 50 գրամ։ Ի դեպ, ամենաառողջ թուզը կապույտ գույն ունեցողն է։ Անտոցիաններն ավելի շատ են, այնտեղ ընդհանրապես ավելի շատ հակաօքսիդանտներ կան»։