Ինչ ուտել առանց առողջությանը վնասելու. պաշտոնական ուսումնասիրություն

Ինչ ուտել առանց առողջությանը վնասելու. պաշտոնական ուսումնասիրություն

Լավ ֆիզիկական կազմվածքը պահպանելու համար հարկավոր է վերահսկել սննդակարգն ու չչարաշահել: Այնուամենայնիվ, միշտ չէ, որ հեշտ է հաղթահարել սովի զգացումը։ Քրտնաջան աշխատանքի, հոգնածության և սթրեսի ժամանակ դուք հաճախ ցանկանում եք ձեզ լրացուցիչ բարձր կալորիականությամբ խորտիկ տալ: Ահա թե ինչպես ենք մենք աստիճանաբար ընտելացնում օրգանիզմը արագ սննդի, հացաբուլկեղենի, քաղցրավենիքի և երշիկեղենի և այլ կիսաֆաբրիկատների մսամթերքի ավելացմանը։ Ի վերջո, դա հանգեցնում է ավելորդ քաշի և հարակից հիվանդությունների: Այս մասին հոդված է հրապարակել «Ռոսպոտրեբնադզոր»-ը։

Իրավիճակից ելքը պարզ է՝ պետք է ընտրել այնպիսի մթերքներ, որոնք ճնշում են սովի զգացումն ու չեն վնասում առողջությանը։

Խնձոր
Այս միրգը հարուստ է բջջանյութով և օգնում է թուլացնել ավելի շատ ուտելու ցանկությունը, իսկ սննդային մանրաթելերը կայունացնում են արյան շաքարի մակարդակը: Ավելի լավ է խնձորն ուտել կեղևով, այն պարունակում է մանրաթելերի մեծ պաշար: Նրանք նաև օգնում են պահպանել օպտիմալ աղիքային միկրոֆլորան, օգնում են օրգանիզմին պայքարել բորբոքային պրոցեսների դեմ ու կանոնավոր օգտագործման դեպքում՝ հաղթահարել փորկապությունը:

Կոճապղպեղ
Այն ունի խթանող ազդեցություն, նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, լավացնում է արյան շրջանառությունը, օրգանիզմից հեռացնում ավելորդ հեղուկն ու վնասակար նյութերը։ Եվ իհարկե, այն նվազեցնում է քաղցը կոճղարմատի մեջ եթերայուղի տեսքով պարունակվող նյութի՝ գինջերոլի շնորհիվ։ Գինջերոլն օգնում է նվազեցնել լեպտինի մակարդակը, որն ազդում է ախորժակի վրա:

Ընկույզ
Ընկույզը մանրաթելերի հարուստ աղբյուր է։ Դրանք ստամոքսում ավելի երկար են մնում, քան ածխաջրերը, ինչը նշանակում է, որ օգնում են զսպել ախորժակը: Բացի այդ, դրանք պարունակում են էական ճարպաթթուներ: Այնուամենայնիվ, պետք է հիշել, որ ցանկացած ընկույզ բարձր կալորիականությամբ արտադրանք է, ուստի չպետք է չարաշահել դրանք։ Մի փոքր բուռը բավական կլինի քաղց չզգալու և միաժամանակ ավելորդ կիլոգրամներ չգիրանալու համար։

Ավոկադո
Այս միրգը հարուստ է առողջ ճարպերով և սննդային մանրաթելերով, որոնք նպաստում են հագեցմանը: Բացի այդ, պտուղը հարուստ է արժեքավոր հանքանյութերով, ինչպիսիք են կալիումը, մագնեզիումը, ֆոսֆորը: Այն նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, լավ է ազդում նյութափոխանակության գործընթացների վրա, բարելավում է մարսողությունն ու նպաստում քաշի կորստին։ Պարզապես ավոկադո կերեք չափավոր քանակությամբ:

Ձու.
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ 1-2 ձու ուտելն օգնում է ձեզ ավելի երկար կուշտ զգալ: Իսկ նրանք, ովքեր ընտրում են այս մթերքը նախաճաշին, օրվա ընթացքում ուտում են 300–350 կկալով պակաս։ Այն նաև լավ ամբողջական խորտիկ է: Ձուն պարունակում է հեշտությամբ մարսվող սպիտակուց և առողջ ճարպեր, որոնք հագեցվածության զգացում են հաղորդում և օրգանիզմը պահում եռանդուն՝ առանց ախորժակի ավելացման մի քանի ժամվա ընթացքում։