Այտուցներից գլխացավեր․ սովորական տանձի ևս 4 օգտակար հատկության մասին

Այտուցներից գլխացավեր․ սովորական տանձի ևս 4 օգտակար հատկության մասին

Տանձը բավականին քաղցր միրգ է, բայց ունի շատ ցածր էներգիայի արժեք՝ միջինացված մրգից ընդամենը մոտ 50 կալորիա: Հետևաբար, այս մթերքը կարող է ապահով կերպով ներառվել ձեր սննդակարգում՝ նիհարելիս: Այնուամենայնիվ, քչերն են գիտակցում, որ տանձը օգտակար է բազմաթիվ լուրջ հիվանդությունների դեպքում։

Bitnewstoday-ը խոսել է այս մրգերի դրական հատկությունների մասին։ Նախ, փոքր քանակությամբ տանձը կարող է դառնալ առողջ սննդակարգի մի մասը շաքարախտ ախտորոշված հիվանդների  համար:

 

Բացի այդ, այս պտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ յոդ։ Հետևաբար, էնդոկրին խանգարումներ ունեցող մարդիկ, ներառյալ վահանաձև գեղձի հիվանդությունները, միայն կշահեն այս արտադրանքից: Օրական ընդամենը մեկ տանձը թույլ կտա հարմարավետորեն հեռացնել ավելորդ ջուրն օրգանիզմից և բարելավել երիկամների աշխատանքը, ասվում է հրապարակման մեջ։ Իսկ այս մրգի հյութը բարերար է ազդում մարսողական համակարգի, մասնավորապես՝ ստամոքսի վրա։ Տանձի մեջ օգտակար է ոչ միայն բուն պտուղը և կեղևը, այլև սերմերը։ Դրանցից կարելի է թուրմ պատրաստել, որը կթուլացնի գլխացավը։