Բժիշկը աղի մթերք է անվանել, որը փոխում է աղիների աշխատանքը՝ չփչացնելով արտաքին տեսքը

Սննդակարգում հյութերի ընդգրկումը կապված է մեծ քանակությամբ վիտամինների և միկրոտարրերի ստացման հետ՝ մոռանալով, որ քաղցր ըմպելիքները պարունակում են նաև շատ ֆրուկտոզա, որը լավագույնս չի ազդում լյարդի, աղիների, միկրոֆլորայի վրա։
Բժշկական գիտությունների թեկնածու, գաստրոէնտերոլոգ, լյարդաբան Սերգեյ Վյալովը իրավիճակից ելք առաջարկեց՝ դիվերսիֆիկացնել սննդակարգը լոլիկի հյութով։ Ինչպես պարզաբանեց մասնագետը, իրավիճակը, երբ շատ հեղուկ ենք խմում, նույն մրգահյութերը, մինչդեռ սննդակարգում սահմանափակում ենք աղը (ի վերջո, հաճախ կարելի է լսել, որ այս մթերքը պետք է նվազեցնել), կարող է հակառակ ազդեցություն ունենալ։
Սա նշանակում է, որ, օրինակ, ամռանը, երբ մենք շատ հեղուկ ենք օգտագործում, անհրաժեշտ է, որ սննդակարգում բավարար քանակությամբ աղ լինի նաև։ Սա, որքան էլ պարադոքսալ հնչի, օգնում է մարդուն չուռչել ու չստեղծել հենց այդ «հեղեղը»։
«Այս առումով լոլիկի հյութը իդեալական է»,- նշեց գաստրոէնտերոլոգը՝ հավելելով, որ մթերքը, բացի փոքր քանակությամբ աղից, պարունակում է նաև մանրաթել, որը կարևոր է աղիների նորմալ աշխատանքի համար։
Պատահական չէ, որ բժիշկները խորհուրդ են տալիս խմել լոլիկի հյութ, եթե դուք խնդիրներ ունեք զուգարան գնալու հետ։ Այն խթանում է աղիները եւ պարունակում է նյութեր, որոնք բարձրացնում են աղիների պատի տոնուսը։
Եվ, իհարկե, պետք է հիշել, որ ամեն ինչ պետք է չափավոր լինի։ Աղի պակասը, ինչպես նաև դրա ավելցուկը կարող է վնասակար լինել։