Վարակ խոհանոցում. բժիշկը նշել է բակտերիաների հիմնական աղբյուրները

Խոհանոցի որոշ առարկաներ և մակերեսներ ավելի շատ բակտերիաներ են կուտակում, քան մյուսները: Բակտերիաների ամենավտանգավոր աղբյուրները թվարկել է ընդհանուր բժիշկ Անդրեյ Կոնդրախինը:
Նախ, խոհանոցային դանակները վտանգավոր են, եթե մարդը չի հետևում դրանց օգտագործման կանոններին։ Բժիշկը բացատրեց, որ որոշ մթերքներ պահանջում են մշակում բուժում, մյուսները՝ ոչ։
«Այսպիսով, օրինակ, միսը, հավը, ձուկը պետք է եփել, իսկ կարագը՝ ոչ։ Իսկ նույն դանակն օգտագործելիս բակտերիաների փոխանցման վտանգ կա»,- պարզաբանել է Կոնդրախինը։
Փայտե կտրող տախտակները ոչ պակաս վտանգավոր են, քանի որ ժամանակի ընթացքում ճաքեր են առաջանում: Նրանք կուտակում են բակտերիաներ, որոնք հնարավոր չէ լվանալ սովորական մաքրող միջոցներով: Արդյունքում, տախտակներից վարակները կարող են տարածվել սննդի վրա:
Սրբիչները ևս վտանգավոր են, քանի որ դրանք հավաքում են բակտերիաներ բոլոր սարքերից և մակերեսներից: Դրանցից դուք կարող եք վարակվել E. coli-ով և սալմոնելոզով։