7 սովորական մթերք, որոնք բարձրացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը

7 սովորական մթերք, որոնք բարձրացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը

7 – Սպիտակ բրինձ
2-րդ տիպի շաքարային դիաբետով, ինչպես նաև նախադիաբետով տառապող մարդիկ պետք է խուսափեն սպիտակ բրինձ ուտելուց։ Շաբաթական ավելի քան չորս բաժակ սպիտակ բրինձ ուտելը մեծացնում է 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը:

6 – քաղցր ըմպելիքներ
Արյան մեջ գլյուկոզայի նորմալ և կայուն մակարդակը պահպանելու համար դուք պետք է ձեր սննդակարգից հանեք քաղցր ըմպելիքները: Օրական առնվազն մեկ բաժակ քաղցր ըմպելիք խմող մարդկանց օրգանիզմում ինսուլինային դիմադրություն է զարգանում:

5 – հացաբուլկեղեն
Մեզանից ոչ բոլորն են կասկածում, որ հացաբուլկեղենը մեծացնում է ինսուլինի դիմադրության հավանականությունը: Մարդու օրգանիզմն ունակ է արագ մարսելու այն մթերքները, որոնք պարունակում են զտված ալյուր, օրինակ՝ հացը։ Այս ապրանքի օգտագործումը բարձրացնում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:

4 – ակնթարթային սնունդ
Արագ սննդի արտադրանքի հաճախակի օգտագործումը մեծացնում է 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը։ Ակնթարթային սնունդն իրականում չի պարունակում սննդանյութեր, վիտամիններ և հանքանյութեր:

3 - ապրանք՝ կարմիր միս
Ոչ, չի կարելի կարմիր միսը ամբողջությամբ բացառեք ձեր սննդակարգից, այն ունի օգտակար հատկություններ և շատ վիտամիններ: Բայց եթե դուք կանոնավոր օգտագործում եք կարմիր միս, ինչպես նաև դրանից վերամշակված մթերքներ՝ միս և երշիկեղեն, ապա դա կարող է վտանգավոր լինել շաքարախտով տառապող մարդկանց համար։

2 – Վերամշակված արտադրանք
Եթե ​​մարդը տառապում է 2-րդ տիպի շաքարախտով, կամ չի ցանկանում թույլ տալ, որ այն զարգանա, ապա սննդակարգից պետք է բացառել այնպիսի մթերքները, ինչպիսիք են թխած մթերքները, քաղցրավենիքները, թխած ապրանքները և պատրաստի նախուտեստները:

1 – կաթնամթերք
2-րդ տիպի շաքարախտով տառապող մարդիկ պետք է խուսափեն ճարպային կաթնամթերքից։ Կաթն ինսուլինի ինդեքսն ավելացել է, որն օրգանիզմ մտնելիս մեծացնում է ենթաստամոքսային գեղձի բեռը։