Դանդաղ «մարդաuպան». նշվել է ամենավտանգավnր ապրանքը, որը կա յուրաքանչյուր տանը

Դանդաղ «մարդաuպան». նշվել է ամենավտանգավnր ապրանքը, որը կա յուրաքանչյուր տանը

Բոլոր ժամանակներում առողջության խնդիրը մարդկանց համար եղել է ամենակարևորներից մեկը։ Այժմ, երբ բազմաթիվ հետազոտություններ են իրականացվել, և պարզ է դարձել, որ ճիշտ սնունդը լավ առողջության գրավականն է, մենք էլ ավելի ենք ակտիվացել մեր օրգանիզմը փրկելու հարցում:

Ի՞նչ անել, եթե չեք կարող ունենալ բազմազան սննդակարգ, կանոնավոր դիետա և ճաշացանկում ներառել թանկարժեք մթերքներ: Հետո կարող եք հրաժարվել մեկից, որն ամենավտանգավորներից է մարդու օրգանիզմի համար, խորհուրդ է տալիս սննդաբան Ալեքսեյ Կովալկովը։

Պրոֆեսորը նշում է, որ մարդկությանը պետք է աստիճանաբար հեռանա հացաբուլկեղեն ուտելուց։ Ներկայումս մարդկանց մեծ մասը ոչ ակտիվ է, վարում է նստակյաց կենսակերպ և ժամանակ չունի օրվա ընթացքում ընդունած կալորիաները ծախսելու համար: Բացի այդ, հացը, կրուասանները, բլիթները և այլ «ալյուրը» ունեն շատ բարձր գլիկեմիկ մակարդակ, ինչը հանգեցնում է արյան գլյուկոզայի բարձրացման։ Բառացիորեն մի քանի ժամ անց մարդը կրկին սոված է և գնում է դեպի սառնարան։

Ըստ մասնագետի՝ կերած մեկ կտոր հացի կալորիաները «այրելու» համար մարզասրահում առնվազն մեկ ժամ տքնաջան աշխատանք է պետք։ Իսկ ոմանք յուրաքանչյուր կերակուր ուղեկցում են երկու կամ նույնիսկ երեք կտորով: Բացի այդ, պետք չէ ծանրաբեռնվել օրգանիզմը տորթերի, կրուասանների, բլիթների և կարկանդակների օգտագործմամբ, քանի որ դրանք ամենից հաճախ պատրաստվում են նույն ալյուրից։