Անվանվել է քաղցկեղի կանխարգելման համար մատչելի մթերք

Անվանվել է քաղցկեղի կանխարգելման  համար մատչելի մթերք

Էնդոկրինոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն բացատրել է, որ բրոկկոլիի կանոնավոր օգտագործումն օգնում է կանխել քաղցկեղը, ինչպես նաև բարելավում է աղիների աշխատանքը։ Մասնագետի խոսքով՝ արտադրանքը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, որոնք անհրաժեշտ են քաղցկեղի դեմ պայքարելու համար, ուստի բրոկոլին համարվում է քաղցկեղի ուժեղ պաշտպան։

Բանջարեղենն ազդում է բջիջների ընդհանուր վիճակի վրա՝ պաշտպանելով դրանք և երկարացնելով ակտիվ կյանքը՝ առանց տարբեր մուտացիաների առաջացման։

«Բրոկկոլին պարունակում է նաև ածխաջրեր, որոնք մենք պետք է օգտագործենք և միևնույն ժամանակ բավականին դանդաղ բարձրացնում է ինսուլինի մակարդակը։ Այսինքն՝ սննդակարգում կարելի է հեշտությամբ ավելացնել բրոկկոլին՝ ուտելով բավականին տպավորիչ քանակություն՝ 300–400 գրամ մեկ ճաշի համար»,- նշել է բժիշկը։

Նատալյա Լազուրենկոն «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում ավելացրել է, որ  արտադրանքը կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնաս պատճառելու։ Բացի այդ, բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ։ Այս սննդանյութը անհրաժեշտ է ստամոքս-աղիքային կայուն աշխատանքի և աղիների առողջ միկրոբիոմի համար:

Բրոկկոլին հիանալի տարբերակ է դետոքսի համար։ Բժշկի խոսքով՝ արտադրանքը կարող է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները։ Բրոկկոլին համարվում է թերևս ամենատարածված բանջարեղենը սննդաբանների առաջարկություններում: