Այս մթերքը նվազեցնում է բորբոքումն օրգանիզմում և ամրացնում իմունային համակարգը

Կան ապացույցներ, որ երկու տեսակի սնկեր բարձրացնում են իմունային համակարգը, օգնում են հոգեկան առողջությանը և օգտակար են սրտի համար:
«Վերջերս սնկերը հսկայական ժողովրդականություն են ձեռք բերել առողջության և առողջության աշխարհում, թեև դրանց կապը առողջության հետ վաղուց հայտնի է: Ավանդական չինական բժշկությունն օգտագործում է սնկերը իրենց բուժական հատկությունների համար՝ շնորհիվ նրանց բետա-գլյուկանի (դիետիկ մանրաթելերի մի տեսակ)՝ կապված սրտի և իմունային առողջության հետ»,- ասել է գիտնական Դամիան Բովեն:
Աշխարհում սնկի ավելի քան 10 հազար տեսակ կա, որոնցից մի քանիսն ուտելի են, իսկ որոշները՝ ոչ։ Առանձնահատուկ ուշադրության են արժանացել սնկերի երկու տեսակներ ոզնասունկը և ռեիշի սունկը։
Լաբորատոր հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ոզնասունկը կարող է օգնել խթանել աղիքային իմունային համակարգի ակտիվությունը:
Հետագա հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այս սնկերի սպիտակուցը նպաստում է աղիների օգտակար բակտերիաների աճին, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը:
Նաև հաղորդվել է, որ ռեիշի սնկերը կարող են բարելավել իմունային ֆունկցիան:
Ոզնասունկը նպաստում է նաև հոգեկան առողջությանը։ Չորս շաբաթ տևած պլացեբո-ով վերահսկվող հետազոտության ժամանակ մի շարք առողջական գանգատներ ունեցող կանայք, ներառյալ դաշտանադադարի ախտանիշները և քնի վատ որակը, հայտնել են ավելի ցածր գրգռվածության և անհանգստության մասին, քան պլացեբոյի խմբում:
Դիետոլոգ հետազոտող, դոկտոր Պամելա Մեյսոնի խոսքով՝ կան ապացույցներ, որ սնկերը օգտակար են բորբոքման, սրտանոթային առողջության և ճանաչողական առողջության առումով: