Մաստակը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է ճանապարհային հիվանդության դեպքում, սակայն այն չպետք է հաճախակի կամ երկար ժամանակով ծամել, քանի որ կարող է վնասել ատամի էմալը, «Ռադիո 1»-ին ասել է սննդաբան Նատալյա Պավլյուկը։
«Մարմինը սկսում է մաստակը ընկալել որպես սնունդ և արտազատել մարսողական ֆերմենտներ։ Եթե դա անընդհատ անեք, ապա, իհարկե, կարող են խնդիրներ առաջանալ ատամի էմալի հետ», - ասել է մասնագետը։
Ավելին, որոշ մարդիկ ալերգիկ են համեմունքների և ներկանյութերի նկատմամբ։
