Մասնագետը խորհուրդ է տվել ավելի հաճախ ուտել ավոկադո և գունավոր կաղամբ

Արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակը վատ սնվելու հիմնական ցուցիչն է, ասել է սննդաբան-խորհրդատու, Ալեքսեյ Կաբանովը։
«Լենտա»-ի հետ զրույցում նա խորհուրդ է տվել մի քանի մթերք, որոնք պետք է ավելի հաճախ օգտագործել՝ դրա մակարդակը նորմալ արժեքների հասցնելու համար։
Կաբանովի խոսքով՝ ավոկադոն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինը։ «Անկասկած, ամենաօգտակար և միևնույն ժամանակ արժեքավոր և սննդարար մթերքներից մեկն է: Ավոկադոն պարունակում է չհագեցած ճարպեր, բայց այն շատ համեղ է և նման է կարագի: Այս մթերքը նպաստում է հագեցմանը՝ առանց արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի բարձրացման»,- բացատրել է նա:
Նորմալ խոլեստերինի մակարդակը պահպանելու կարևոր պայմանը բջջանյութով հարուստ մթերքների կանոնավոր օգտագործումն է, հիշեցրել է Կաբանովը։
Այն մեծ քանակությամբ հանդիպում է գունավոր կաղամբում։ «Այս բուսական արտադրանքը, եթե պատրաստված լինի որոշակի ձևով, կարող է փոխարինել մեզ համար բրնձին: Պարզապես կտրատեք, չորացրեք և տապակեք ծաղկակաղամբը ձիթապտղի յուղով, և դուք կունենաք համեղ, բայց անվտանգ կողմնակի ճաշատեսակ, որը նույնպես հագեցած է մանրաթելերով», - ասել է սննդաբանը:
Բացի այդ, Կաբանովը խորհուրդ է տվել ուտել սոյա և սոյայից ստացված մթերքներ, որոնք չեն պարունակում հագեցած ճարպեր և չեն բարձրացնում խոլեստերինը՝ բուսական կաթն ու բուսական միսը, նաև սննդակարգում ներառել կարմիր ձուկ։
«Սա կարող է լինել սաղմոն, իշխան կամ սաղմոն. դրանք միավորված են մեծ քանակությամբ առողջ չհագեցած օմեգա-3 ճարպերով և հագեցած ճարպերի լիակատար բացակայությամբ: Այս հանգամանքը թույլ է տալիս նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը նույնիսկ շաբաթը մեկ անգամ այս ձուկն ուտելու դեպքում»,- հավելել է Ալեքսեյ Կաբանովը;