Բժիշկը զգուշացրել է որոշ համեմունքների վտանգավորության մասին

Խանութում գնված համեմունքները պետք է զգուշությամբ ընտրվեն, դրանցից մի քանիսը կարող են պարունակել առողջության համար վտանգավոր քիմիական տարրեր, զգուշացրել է էնդոկրինոլոգ Եվգենյա Նուժդինան՝ ,
Սննդաբանը Lenta.ru-ին պատմել է որոշ համեմունքների հնարավոր վնասի մասին։
«Երբ օգտագործում եք այնպիսի համեմունքներ, ինչպիսիք են զաֆրանը, եղեսպակը, խնկունը, դարչինը, մեխակը և մշկընկույզը, պետք է սահմանափակվել փոքր քանակությամբ»,- ասել է փորձագետը։
«Թույլատջելիից ավելի չափաբաժին ստանալու դեպքում, օրինակ, մշկընկույզը կարող է առաջացնել ցնցումներ, մեխակը՝ քնկոտություն, խնկունին մեծ չափաբաժիններով ծանրաբեռնում է երիկամները, իսկ անանուխը կարող է առաջացնել գերգրգռվածություն, անքնություն և ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռվածություն»,- ասել է բժիշկը։
Երբ բժիշկը մեղմ դիետա է նշանակում ստամոքս-աղիքային համակարգի հիվանդությունների սրման պատճառով, Նուժդինան խորհուրդ է տվել սննդի մեջ չօգտագործել մանանեխ, սխտոր, կծու պղպեղ և այլ կծու համեմունքներ։
Փորձագետը պարզաբանել է, որ դրանք կարող են ազդեցություն ունենալ ստամոքսահյութերի և աղիքային հյութերի արտազատման քանակի ավելացման, ինչպես նաև շարժիչ հմտությունների բարձրացման վրա, ինչը լավագույնս չի ազդում առողջության վրա։ Նա նաև խորհուրդ է տվել հղիության ընթացքում զգուշությամբ համեմունքներ ընդունել։