Բժիշկը նշել է միակ պատճառը, որի համար պետք է ուտել ծովախեցգետնի ձողիկներ

Ծովախեցգետնի ձողիկները պատրաստվում են ոչ թե ծովախեցգետնից, երբեմն նույնիսկ ոչ ձկից, այլ սոյայի սպիտակուցից, սակայն այս «կասկածելի» մթերքը դեռևս ունի առավելություններ: Կենսաբան Իրինա Լյալինայի խոսքով՝ հաճախ խեցգետնի ձողիկներ պատրաստելու համար վերցնում են ոչ թե աղացած ձուկ, այլ ավելի էժան սոյայի սպիտակուց։
Այնուամենայնիվ, այս մթերքներից որևէ մեկում էական օգուտ չկա: Օրինակ՝ ձողիկները չեն պարունակում օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, որոնցով հարուստ են իսկական ծովամթերքները, և օրգանիզմի համար արժեքավոր այլ միկրո և մակրոէլեմենտներ։
«Վերամշակման և լվացման ժամանակ աղացած ձուկը կորցնում է իր հատկությունները»,- բժիշկ Փիթերի հետ զրույցում պարզաբանել է մասնագետը։
Այնուամենայնիվ, խեցգետնի ձողիկները «նսեմացնելը» իմաստ չունի։ Նրանք ունեն համեմատաբար քիչ կալորիա՝ մոտ 95 կկալ 100 գ արտադրանքի համար։ Դրանք հարմար են դիետայի համար և հիանալի «ընդհատում» են աղի ուտելու ցանկությունը։ Չնայած դրան, խորհուրդ է տրվում ուտել ձողիկներ շաբաթական մեկ անգամից ոչ ավել։ Այս դեպքում ավելի լավ է մթերքը համալրել բանջարեղենով։