Պարունակում է վիտամինների ամենամեծ քանակությունը. դանդաղեցնում է ծերացումը, արագացնում բջիջների վերականգնումը

Պարունակում է վիտամինների ամենամեծ քանակությունը. դանդաղեցնում է ծերացումը, արագացնում բջիջների վերականգնումը

Օգտակար է ձեր սննդակարգում ներառել ընկույզներ։ Այս մասին Kp.ru-ին պատմել է սննդաբան Լյուդմիլա Դենիսենկոն։

«Ընկույզը անհրաժեշտ է ուղեղի նորմալ աշխատանքի համար: Իզուր չէր, որ Հին Բաբելոնի քահանաները հասարակ մարդկանց արգելում էին դրանք ուտել՝ հավատալով, որ այդ մրգերն ամրացնում են միտքը, և ամբոխը դրա համար օգուտ չունի։ Ընկույզում առկա ամինաթթուները, այդ թվում՝ ֆենիլալանինը և լեյցինը, անհրաժեշտ են ուղեղի բջիջների և նյարդային բջիջների նորացման համար»,- նշել է փորձագետը։

Նրա խոսքով՝ ընկույզը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C, չհագեցած ճարպաթթուներով հարուստ ճարպ, B1, E վիտամիններ, երկաթ, կարոտին, կալիում, մագնեզիում, յոդ։ Նրանք ունեն մանրէասպան և հակաբորբոքային ազդեցություն, կարող են իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնել մկանները և թեթևացնել հոգնածությունը ֆիզիկական ակտիվությունից հետո:

Նուշը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, B2 և B3 վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են առողջ ատամների, մազերի և մաշկի համար։ Այս ընկույզը նաև նպաստում է նորմալ նյութափոխանակությանը և օգտակար է անեմիայի և տեսողության խանգարումների դեպքում:

Դենիսենկոն նշել է, որ վիտամինների և հանքանյութերի ամենամեծ քանակությունը պարունակում է սոճու ընկույզը։ Դրանք ունեն երիտասարդացնող ազդեցություն և արագացնում են բջիջների վերականգնումը: