Այս մթերքը պարտադիր է ամռանը. այն հագեցած է հզոր հակաօքսիդանտներով ու բնական վիտամին C-ով

Այս մթերքը պարտադիր է ամռանը. այն հագեցած է հզոր հակաօքսիդանտներով ու բնական վիտամին C-ով

Վայրի հատապտուղները, որոնք աճում են անտառներում կամ լեռնային բլուրների վրա, մեծ օգուտ են տալիս օրգանիզմին։ Դրանք պարտադիր են ամռանը. հագեցած են հզոր հակաօքսիդանտներով և բնական վիտամին C-ով:

Որո՞նք են վայրի հատապտուղների օգուտները

Այս հատապտուղները երբեք չեն ենթարկվել ընտրության կամ փոփոխության ու պահպանել են իրենց բնական ինքնությունը, որը հարյուրավոր կամ հազարավոր տարիների վաղեմություն ունի: Դրանք պարունակում են բոլոր այն նյութերը, որոնք մարդուն էվոլյուցիոն առումով անհրաժեշտ են լավ առողջությունը պահպանելու համար: Ժամանակակից մարդը բնական պոլիֆենոլային գույները փոխարինել է արհեստական ​​և սինթետիկ ներկերով, որոնք հաճախ ոչ միայն անտարբեր են մարդու օրգանիզմի նկատմամբ, այլև վնասակար են նրա համար։

«Ուստի օգտագործեք ամառը որպես հնարավորություն՝ բարելավելու ձեր առողջությունը բնական էական նյութերով. կերեք վայրի հատապտուղներ, որոնք հակաբորբոքային դիետայի անբաժանելի մասն են կազմում»,- գրել է դիետոլոգ Օքսանա Սկիտալինսկայան։

Վայրի հատապտուղների ավելի շատ առավելություններ

Վայրի հատապտուղները սովորաբար աճում են բնական պայմաններում՝ հեռու գյուղատնտեսական ազդեցության տարածքներից։ Այդ պատճառով նրանք ավելի քիչ են ենթարկվում քիմիական պարարտանյութերի և թունաքիմիկատների ազդեցությանը:

Ավելի շատ հակաօքսիդանտներ

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ վայրի հատապտուղները կարող են ավելի շատ հակաօքսիդանտներ պարունակել, քան մշակովի սորտերը, քանի որ դրանք հարմարեցված են այլ բույսերի և միջավայրերի հետ մրցակցության մեջ ապրելուն:

Ավելի ընդգծված համ ու բույր

Վայրի հատապտուղները հաճախ ավելի հարուստ համ ու բույր ունեն, քանի որ աճում են բնությանը մոտ պայմաններում։

Ի դեպ, վայրի հատապտուղների հավաքումը նպաստում է կենսաբազմազանության պահպանմանը, քանի որ այն օգնում է պահպանել դրանց բնական միջավայրերը և օգնում է վերականգնել վայրի բուսական աշխարհը։